В Україні з'явилася нова пам'ятна монета

875 0
Пам'ятні монети можна придбати з 5 червня.
Фото: НБУ

Фото: НБУ

У четвер, 1 червня, Національний банк України (НБУ) представив нову монету, присвячену українським дітям. Презентація відбулася у Міжнародний день захисту дітей під час конференції «UA: Війна. Недоспівана колискова», повідомляє регулятор.

«Для кожної нації діти – це скарб та майбутнє. Саме про це ми думали, створюючи наші нові пам'ятні монети. Це – наша присвята українським дітям, не лише тим, які вже народилися, а й майбутнім поколінням, які ще народяться у вільній та незалежній Україні», – розповів заступник голови НБУ Олексій Шабан.

Монета «Народжений в Україні» має два варіанти, вони виготовлені зі срібла та нейзильберу. Номінал обох монет – 5 гривень. На аверсі зображена картина, наповнена народним колоритом, «Колискова» – батьківський будинок в оточенні мальв і рушників, який символізує домівку, колискову та продовження роду. На реверсі – картина «Зв'язок». На тлі стилізованого всесвіту малюк-космонавт, який нерозривно пов'язаний пуповиною з матір'ю-Україною.

Обидві картини, використані в ескізах, належать пензлю відомого українського художника Олега Шупляка. Скульптори: Анатолій Дем'яненко, Володимир Атаманчук. Маса дорогоцінного металу складає 15,55 г.

Пам'ятні монети можна придбати з 5 червня в інтернет-магазині НБУ, а також у банках-дистриб'юторах: Укргазбанк, Радабанк, Таскомбанк, Приватбанк. Тираж срібних монет – 5 тисяч штук, із нейзильберу – 75 тисяч штук. Монети у сувенірній упаковці.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!