В Україні з’явиться своє іномовлення: деталі про фінансування

1157 0
В Україні невдовзі з’явиться система іномовлення. Парламентарії 282 голосами підтримали у другому читанні та в цілому відповідний законопроект.
фото: osvita.mediasapiens.ua

фото: osvita.mediasapiens.ua

Відповідно до законопроекту, МПІУ утворюється у формі державного підприємства на базі державної телерадіокомпанії «Всесвітня служба «Українське телебачення і радіомовлення» і підпорядковується центральному органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері забезпечення інформаційного суверенітету України.

Зазначено також, що при цьому вплив на інформаційну політику суб’єктів іномовлення заборонено. Крім цього визначаються джерела фінансування системи іномовлення. Встановлюється, що з держбюджету спрямовується 0,06% видатків загального фонду Державного бюджету України за попередній рік.

Іншими джерелами фінансування діяльності суб’єктів державного іномовлення можуть бути:

1) кошти, отримані від продажу власної теле- і радіопродукції;
2) кошти, отримані від трансляції реклами;
3) плата за надання в користування авторських і суміжних прав;
4) кошти державного бюджету;
5) добровільні, благодійні та спонсорські внески, пожертвування фізичних і юридичних осіб (крім анонімних пожертв)
6) інші надходження, не заборонені законодавством.

Також передбачається, що не менше 50% програм повинні бути англомовними.

Нагадаємо, що 1 жовтня Мультимедійна платформа іномовлення України почала свою роботу. Після підписання законопроекту Президентом України МІП завершить реформу іномовлення України.

Джерело: Finance.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!