Варшава передала Львову 160 тисяч злотих для відновлення зруйнованих будинків на Стрийській

1394 0
Йдеться про благодійну допомогу, яку виділила Рада столичного міста Варшава.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Рада столичного міста Варшава надала Львівській МТГ фінансову допомогу у розмірі 160 тисяч злотих. Ці кошти планують скерувати на відновлення будинків, що постраждали від ракетного удару. Рішення про визначення отримувача коштів затвердили піж час комісії фінансів та планування бюджету 8 листопада.

«Нам надають 160 тисяч злотих на відновлення пошкоджених фасадів комплексу будинків, що розташовані на вулиці Стрийській. Ми мусимо формально прийняти ці кошти, щоб для банку було підтвердження. Ці кошти надали Львову як благодійну допомогу для Стрийської», – зазначила директорка департаменту фінансової політики Вікторія Довжик.

Читайте також:  «Я пішла шукати кицю – так і зберегла своє життя»

Зазначимо, що як повідомила голова Галицької районної адміністрації Галина Гладяк, у будинках на вул. Стрийська, 70-72 вже відремонтували покрівлі, встановили вікна, та завершують відкоси. Також цього тижня мають привезти відремонтовану вхідну браму до будинку на вул. Стрийська, 70. Мешканцям, які через значні руйнування будівель не можуть проживати у своїх квартирах, місто виплачує компенсацію на оренду житла. Такі виплати отримують 67 мешканців.

Нагадаємо, що внаслідок наймасштабншого ракетного удару по цивільній інфраструктурі Львова, що стався 6 липня, пошкоджено 17 будинків, з них 13 пам 'ятки архітектури, а 4 будинки на вул. Стрийська, 62, 64, 66, 68 практично зруйновані. Також вибито приблизно 3 тис вікон, з них 596 дерев'яні, пошкоджено 17 дахів і 63 машини. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!