Вартість проїзду у львівському автобусі підняли до 15 гривень. Як реагують львів'яни

6265 0
Ціну підняли через дефіцит і підвищення вартості палива.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Сьогодні, 2 червня, у Львові зросла вартість проїзду у громадському транспорті до 15 гривень. Одні пасажири стверджують, що ціна за проїзд нормальна, однак інші вважають, що це дорого. Журналістка Tvoemisto.tv поспілкувалася щодо підвищення ціни з водієм львівського автобусу та мешканцями міста.

Читайте також: Від сьогодні вартість проїзду у львівських автобусах становитиме 15 гривень

«Пасажири відносяться до підвищення ціни з розумінням, дивлячись на ситуацію, яка є в країні. Поки що їдуть, до кінця дня побачимо, що буде. Я думаю, що ціна на проїзд нормальна, з паливом зараз критична ситуація, його важко отримати», – сказав водій автобусу №3 Андрій.

Чимало львів'ян вважають, що платити 15 грн за проїзд – це нормально, у зв'язку з підвищенням цін на пальне. Проте, деякі вважають, що ціна проїзду зависока.

«Жах, дуже дорого, а зарплата залишилась така сама. То зарплату потрібно піднімати», – сказала львів'янка.

У соцмережах львів'яни щодо цього здебільшого обурюються. 

«А якість перевезень коли зросте?», «нормально – це коли нормальна зарплата, або є пенсія і зарплата, а для 5 100 зарплати – це просто жах», «потрібно позбавити водіїв брати гроші за проїзд, тоді все буде добре!», «ще б зарплату підняли як все решта».

Читайте також: У Львові знову курсуватимуть маршрути, які призупинили через проблеми з пальним

Нагадаємо, у Львові відкоригували вартість проїзду у громадському транспорті. Йдеться про автобуси, де разовий проїзд тепер коштуватиме 15 грн замість 10 грн, як було раніше. Рішення прийняли під час виконавчого комітету, 27 травня, через зростання цін та дефіцит пального.

Додамо, що до цього у травні 2021 року виконавчий комітет Львівської міської ради підвищував вартість проїзду у громадському транспорті міста до 10 гривень. Станом на той час вартість пального становила 20 грн 10 коп/літр. Ціна тоді була однаковою як для автотранспорту, так і для електротранспорту. 

Антоніна Костик

Відео Марти Байдаки, фото Івана Станіславського

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!