На правах реклами

На Сихові відкривають нову приватну STEAM школу

14358 0
Школа Дружня До Дитини (Школа 3D) запрацює у Львові вже з вересня цього року та вчитиме дітей за визнаною в світі методикою STEAM.

Зараз тривають останні приготування до відкриття нової приватної школи на Сихові, де вже з вересня учні здобуватимуть знання нестандартно та з урахуванням визнаної у світі методології. Школа знаходиться на Сихові за адресою вул. Довженка, 12. Колишнє приміщення дитячого садочку має велику закриту територію, що дозволить урізноманітнювати заняття та дозвілля учнів, а також гарантуватиме безпеку дітей протягом цілого дня, з 8:30 до 18:00.

Задля якіснішого та комфортнішого навчального процесу в класах буде не більше 15 дітей, і вони матимуть змогу вільно розміщуватися на м’яких подушках або ж за круглими столами.

Як це працює?

Засновниці Школи 3D Тетяна Счастливенко-Слезінська, Наталія Грабовська та Олеся Ніколаєвич розповідають, що основною перевагою школи є програма STEAM, за якою навчатимуть дітей. Які її головні особливості? Це методика інтегрованого та інтерактивного навчання, пізнання процесів та явищ навколишнього світу через експерименти, а не тільки через підручники. Вона дає дітям можливість творити і винаходити без нав’язування стандартних рішень. Методика головним чином спрямована на вивчення наук та математики в поєднанні з прикладними мистецтвами та музикою. Отож вона розвиває обидві півкулі головного мозку, і як результат – діти розвиваються гармонійно і зростають особистостями з критичним та абстрактним мисленням та жагою до творення. Це майбутні інноватори та підприємці. Протягом навчального дня учні працюватимуть над проектами в групах по 5 – це сформує у них навички командної роботи, вміння домовлятися і розподіляти ролі й задачі.

Школа як громада

Основною місією школи є створення середовища, в якому діти зможуть здобувати сучасні знання, застосовувати їх на практиці і взаємодіяти з дорослим світом. Засновники розповідають, що школа не може бути закритою структурою, де учні протягом цілого дня спілкуються лише з вчителями, натомість у процес навчання тут включатимуть ціле місто – проводитимуть виїзні заняття на природі, в театрах та музеях, на підприємствах тощо. Планують візити видатних особистостей та представників інших культур, цікаві лекції, майстер-класи, надихаючі історії, творчу майстерню для батьків.

За словами Тетяни Счастливенко-Слезінської, основним критерієм при підборі вчителів є їх любов до дітей, бажання розвиватись самим і давати дітям постійно свіжу інформацію. «Відбираємо людей з профільною освітою, не обов’язково педагогічною, адже головне, щоб людина була професіоналом в своїй справі та хотіла передати свої знання учням. Також проводитимемо додаткове навчання для наших педагогів і залучатимемо їх до складання навчальної програми. Це і є те спільнотворення, особистий внесок в успіх справи», – додає вона.

У чому переваги?

Школа Дружня До Дитини навчить вашу дитину мислити критично, аргументувати і коректно доносити свою позицію, поважати індивідуальність і відмінність інших людей, працювати у команді і розділяти зони відповідальності. Для забезпечення грунтовних знань з природничих наук в школі працюватиме сучасна і добре обладнана лабораторія. Важливим також є те, що тут навчатимуть психології, емоційному інтелекту, а також праву і як заснувати власний бізнес – скласти бізнес план та презентувати його, залучити інвестиції і правильно працювати з фінансами.

Вже зараз проводять набір учнів у 1, 2, 3 та 5 класи. На співбесідах з дошкільнятами спілкується професійний психолог, який перевіряє емоційну та фізіологічну підготовку дитини до школи, а для старших дітей проводять перевірку логічного мислення і мовних навичок.

Навчання в школі коштуватиме 75 тис грн в рік за системою «все включено», щоб позбавити батьків стресу кожного разу скидатись на незрозумілі речі. В оплату входить навчання, харчування, виїзні заняття, розхідні матеріали, а також 3 тижні перебування дітей в таборі.

Для тих, хто має бажання віддати свою дитину саме в Школу 3D, вже 21-22 квітня  тут проведуть День відкритих дверей, де можна буде оглянути приміщення і територію, поспілкуватися з педагогами, засновниками тощо.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!