Весняний наступ з боку росії вже розпочався, – Зеленський

1280 0
Російські атаки вже відбуваються з кількох напрямків.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вважає, що прогнозований масштабний весняний наступ рф уже розпочався, але Україна зможе йому протистояти. Про це він сказав у інтерв'ю ВВС, присвяченому річниці повномасштабного вторгнення росії в Україну.

«Російські атаки вже відбуваються з кількох напрямків», – зазначив президент.

Читайте також: Російські сили не мають бойової потужності для нового наступу, – розвідка

Він вважає, що українські сили можуть продовжувати чинити опір наступу росії доти, доки не перейдуть у контрнаступ. Водночас Зеленський повторив свої заклики до більшої військової допомоги з боку Заходу.

«Звичайно, сучасна зброя прискорює мир. Зброя – це єдина мова, яку розуміє росія», – сказав президент. 

Читайте також: Росія за останні тижні зазнала найбільших втрат. У чому причина

Він також виключив можливість відмовитися від будь-яких територій України в межах можливої мирної угоди з росією.

«Ми обрали цей шлях. Ми хочемо гарантій безпеки. Будь-які територіальні компроміси послабили б нас як державу», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що українська розвідка вважає, що Україна перебуває напередодні «дуже активної фази» війни, у лютому і березні очікуються дуже активні дії на фронті. Зараз ситуація на фронті важка – ворог продовжує наступальні дії. 

_________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!