Від коронавірусу у Львові помер відомий педіатр

12166 0
Лікарю було 60 років.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Сьогодні, 13 вересня, після тривалого лікування від коронавірусу помер головний спеціаліст управління охорони здоров'я ЛМР Богдан Остальський. Про це повідомили у міськраді.

Читайте також: Людина-фортеця. У пам'ять про медика-майданівця Василя Савенка

Богданові Остальському було 60 років. Він був відомим у місті лікарем-педіатром. Тривалий час працював головним спеціалістом відділу координації роботи закладів охорони здоров'я управління охорони здоров'я Львівської міської ради.

Про смерть лікаря також написала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак. Вона висловила співчуття Львову, у зв'язку із втратою фахівця.

«Згасла свічка життя Богдана Остальського... Разом з нашими лікарями Богдан всіма силами боровся зі зловісним вірусом. Здавалося з'явилася надія... І раптом все... Однокурсник, колега, багатолітній головний педіатр Львова Управління охорони здоров'я Львівської міської ради залишиться у нашій пам'яті професіоналом, вправним організатором, наставником і помічником педіатрів. А ще дуже витриманою, порядною, інтелігентною Людиною», – написала на своїй сторінці у Фейсбук Ірина Микичак.

Читайте також: Була там, де важко. У пам'ять про лікарку-анестезіолога Ірину Федоришин

Зазначимо, що у Львівській області за час пандемії унаслідок коронавірусу померли 24 медичних працівники, а захворіли – майже 1800, що становить майже 20% від загальної кількості інфікованих українських медиків. Фахівці називають дві імовірні причини зараження медиків: велика кількість контактів із пацієнтами та неправильне використання засобів індивідуального захисту.

Детальніше про те, чому на Львівщині найбільше хворих медиків з-поміж інших областей читайте у матеріалі.

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv започаткувало серію публікацій-спогадів «У пам'ять про медиків», в яких ми розповідаємо історію про медиків, життя яких обірвав коронавірус.

Фото ЛМР


 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!