Від сьогодні шахтарям Львівщини мають почати повертати заборговані зарплати

986 0
Міністерство фінансів України погодило виплату 224 млн гривень для погашення заборгованості шахтарям ДП «Львіввугілля».
Фото: Дар

Фото: Дар'ї Кучер

Заборговані зарплати за квітень-червень шахтарям Львівщини почнуть повертати від сьогодні, 17 серпня. Про це в себе на Фейсбуку повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Так, Міністерство фінансів України погодило виплату 224 млн гривень для погашення заборгованості шахтарям ДП «Львіввугілля». За його словами, Державна казначейська служба України зможе почати виплати заборгованих заплат вже сьогодні.

Читайте також: На Львівщині наступного року ліквідують шахту «Надія»

Нагадаємо, що 10 серпня Міністерство енергетики України звернулося з листом до Міністерства фінансів, щоб спрямувати у серпні кошти в сумі 653 млн 029 тисяч гривень на виплату зарплати шахтарям. Найбільше грошей – понад третину цієї суми – скерували Львівщині.

Додамо, що на території області працює 7 шахт, 6 з них у складі державного підприємства «Львіввугілля». Це шахти «Вiдродження», «Лiсова», «Червоноградська», «Великомостiвська», «Межирiчанська» та «Степова».

Наприкінці минулого року шахтарі ДП «Львіввугілля» півтора доби протестували під землею проти невиплати їм зарплати. Їхні рідні два дні перекривали трасу до кордону з Польщею у селі Сопошин. Аудит шахти «Надія» виявив порушення у діяльності попереднього керівництва підприємства, що призвели до збитків і заборгованості із заробітної плати гірникам.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!