Відомого поета Олександра Олеся перепоховають у Києві

1212 0
У неділю, 29-го січня, подружжя Кандиб, останки яких примусово ексгумували в Чехії, перепоховають на Лук'янівському цвинтарі.
Фото: Сумський історичний портал

Фото: Сумський історичний портал

На одному з найстаріших кладовищ Києва створюють алею для почесних перепоховань представників військово-політичної та культурної еміграції. Саме там і спочинуть Олександр Олесь з дружиною. Про це повідомив Володимир В’ятрович, очільник Українського інституту національної пам’яті.

Панахиду служитимуть 29-го січня, о 12:00 у Володимирському соборі в Києві. Перепоховання відбудеться о 13:30 на Лук'янівському цвинтарі.

Нагадаємо, про примусову ексгумацію подружжя Кандиб стало відомо 3-го січня. Як повідомило МЗС України, після смерті Володимира Михайшлишина, який опікувався похованням Олеся з власної ініціативи, його син  як законний спадкоємець, прийняв рішення про захоронення батька у могилі, де раніше спочивав письменник.

Для перепоховання Олександра Олеся і його дружини потрібен був офіційний дозвіл їх родичів, який вдалося отримати ввечері того ж дня. «Ми розшукали двох канадських правнуків Олександра Олеся. Родина згодна на його перепоховання в Україні. Нехай йому пухом буде наша земля»,  написав у своєму Twitter посол України в Канаді Андрій Шевченко.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!