Політична реклама

Відтепер покупці можуть вимагати розрахунок платіжною карткою

1664 0
Кабінет міністрів України офіційно встановив штраф для торгових підприємств, які відмовляють покупцеві в розрахунку платіжною карткою. Сума штрафу становитиме 8500 гривень.

Документ передбачає, що у разі відмови споживачеві у наданні такої послуги вводиться нова норма адміністративної відповідальності.

А саме, за обмеження або відмову в реалізації прав споживачів щодо можливості розраховуватися платіжними картками на суб'єктів господарювання накладається стягнення у вигляді штрафу в розмірі п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян", - наголошується в рішенні, затвердженому на засіданні уряду.

Відтепер кожен покупець має право вимагати розрахунок платіжною карткою, якщо у торгової точки є касовий апарат.

"У разі відмови у проведенні розрахунку споживачі можуть звертатися за захистом своїх прав до Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів", - пояснив заступник директора департаменту розвитку торгівлі Мінекономрозвитку Сергій Литвиненко.

Джерело: Експрес


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!