Вірян усіх конфесій закликали об’єднатися у пості та молитві за перемогу України

1057 0
У роковини повномасштабного вторгнення повинна звучати надпотужна молитва, аби зламати зло.
Photo by NeONBRAND on Unsplash

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Всеукраїнська Рада церков і релігійних організацій закликала усі конфесії України оголосити та провести у своїх релігійних спільнотах загальнонаціональний піст і молитву 24 лютого з цілодобовими молитовними чуваннями, постом та активним творенням діл милосердя. Так, зокрема, в усіх єпархіях та екзархатах Української греко-католицької церкви в усьому світі проведуть день посту, молитви та милостині, а також предстоятель Православної Церкви України Епіфаній благословив посилену молитву в роковини російського вторгнення.

«У роковини повномасштабного вторгнення повинна звучати надпотужна молитва, аби зламати зло, яке повстало проти України. На ревну молитву віруючих всемогутній і люблячий Бог завжди відповість», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як зміняться дати свят унаслідок календарної реформи в УГКЦ

Війна продовжується, і щодня гинуть мирні люди і воїни, кривавим планам росії поки не видно краю, а більшість експертів та аналітиків зазначають, що найближчі декілька місяців стануть вирішальними і можуть переламати хід війни та наблизити її переможний кінець. У Раді Церков зазначають, що загальнонаціональний піст, молитва до Господа та милостиня (добрі діла) є тою надприродною зброєю, яка дана Богом для руйнування великого зла та диявольських планів. Там пригадують приклади з історії, коли застосування цієї надприродної зброї змінювало хід війн: це було в житті ізраїльського народу, в житті США та інших християнських країн.

«Нині дуже важливо, аби віруючі люди всіх конфесій 24 лютого 2023 року об’єдналися в пості, молитві та творенні добрих діл (милостині) за перемогу України, за її духовне відродження та відновлення», – додали у Раді церков.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!