Військовослужбовці, які лікуються у Львівській громаді, зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу

989 0
Йдеться про захисників, які потребують лікування у зв’язку з пораненням, контузією, каліцтвом або іншими захворюваннями та тимчасово перебувають на лікуванні у львівських медичних закладах.
Умовне фото

Умовне фото

Військовослужбовці, які проходять лікування на території Львівської громади, зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу від депутатів Львівської міської ради. Відповідне рішення прийняли на сесії Львівської міської ради у середу, 23 серпня.

Відтепер таку допомогу виплачуватимуть не лише мешканцям, зареєстрованим на території Львівської МТГ, а й військовослужбовцям з інших регіонів, які проходять лікування у Львівській громаді. Йдеться про захисників, які потребують лікування у зв’язку з пораненням, контузією, каліцтвом або іншими захворюваннями та тимчасово перебувають на лікуванні у львівських медичних закладах.

Військовоcлужбовці зможуть звернутися із проханнями про матеріальну допомогу до депутатів міськради на особистому прийомі. Матеріальну допомогу мусять надати у розмірі не менше 500 грн.

Читайте також: Що не так із реабілітацією військових та чому це стосується кожного

У разі, якщо загальна сума додаткової матеріальної допомоги особі перевищує 30 000 грн., рішення про надання додаткової матеріальної допомоги цій особі погоджується з постійною комісією охорони здоров’я та соціального захисту.

Нагадаємо, що на засіданні сесії ЛМР прийняли нову програму допомоги дітям, батьки яких загинули на війні чи отримали інвалідність 1-ї групи внаслідок поранення, контузії, каліцтва чи недуги, одержаних під час бойових дій. Йдеться про щорічну одноразову допомогу у розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення дитини. 

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!