Власник приміщення у Львові, де зруйнували мозаїку, готовий профінансувати її відновлення

944 0
Шукають детальні фотографії мозаїки для її відновлення.
ФОТО: ЮРІЙ ВОЛОЩАК

ФОТО: ЮРІЙ ВОЛОЩАК

У Львові на вулиці Володимира Великого, 2 знищили унікальну мозаїку авторства художника Богдана Сойки.  Власник приміщення обіцяв її відновити, тому активісти шукають детальні фото мозаїки. Про це повідомила львівська памяткоохоронниця Олеся Дацко.

Також шукають в кого є залишки смальти для її відновлення. Смальта це кольорове, непрозоре скло у вигляді невеликих кубиків або пластинок.

«Вчора мали зустріч експертної ради, створеної при ЛОО Спілки художників України щодо відновлення знищеної мозаїки Богдана Сойки, на якому був присутній власник. Визнав, що не розумів, що зробив і готовий профінансувати відновлення. Але для якісного відновлення цієї мозаїки потрібні її детальні фото. Хто має фото цієї мозаїки, надруковані, електронні чи на плівках радянських часів, може теперішні якісні, які показують саму мозаїку, щоб проглядалися деталі і кольори - передайте, будь - ласка художникам, які її відновлюватимуть», – написала Олеся Дацко.

Читайте також: У Львові оновили перелік мозаїчних творів

Нагадаємо, що мозаїка «Інформаційний простір» була розміщена у вестибюлі видавництва «Вільна Україна». Вона була виконана в 1981 році зі смальти майже на усій площі стіни. Тепер від мозаїки залишився лише контур на цементі. Детальніше про причини демонтажу читайте у новині.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!