Всесвітня асоціація ядерних операторів переводить усі українські АЕС до Паризького центру

3861 0
Раніше українські АЕС входили до московського центру Всесвітньої атомної організації.
Фото: npp.zp.ua

Фото: npp.zp.ua

Рада керуючих Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції, ухвалила рішення щодо переведення «Енергоатому» з усіма його станціями та атомними енергоблоками до Паризького центру ВАО АЕС. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Відповідне заявку ДП «НАЕК «Енергоатом» підтримали на засіданні Всесвітньої атомної організації 31 березня.

Читайте також: Якщо вибухне АЕС. Що робити при радіаційній аварії

Тепер до Паризького центру переводяться:

  • Запорізька АЕС (6 блоків ВВЕР-1000),
  • Рівненська АЕС (2 блоки ВВЕР-440, 2 блоки ВВЕР-1000),
  • Южно-Українська АЕС (3 блоки ВВЕР-1000),
  • Хмельницька АЕС (2 блоки ВВЕР-1000).

 

Зазначимо, що українські атомні електростанції входили до московського центру ВАО АЕС від моменту створення організації у 1989 році.

Всесвітня асоціація організацій, які експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС, WANO), об'єднує всіх операторів АЕС світу. Вона сприяє обміну досвідом експлуатації АЕС, щоб члени Асоціації могли спільно працювати для досягнення найвищого рівня безпеки та надійності під час експлуатації своїх атомних станцій.

Нагадаємо, раніше російські окупанти захопили Чорнобильську та Запорізьку АЕС. Згодом на ЧАЕС вдалося провести часткову ротацію персоналу. ЗАЕС росіяни приєднали до росатому. 


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!