Усі укриття Львова нанесуть на одну інтерактивну карту. Де шукати

8550 0
Для укриття під час надзвичайної ситуації потрібно шукати, перш за все, підвали своїх будинків.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

На геопорталі Львова створили інтерактивну карту, куди наносять укриття для містян у разі виникнення надзвичайної ситуації. Наразі туди нанесли уже близько 1400 адрес. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Карту із нанесеними укриттями можна знайти за посиланням

Укриття – це підвали житлових будинків, підземні паркінги, переходи – ті приміщення, де люди у разі виникнення надзвичайних ситуацій можуть укритися. Серед вимог до цих приміщень є відносно велика площа, наявність інженерних мереж – вода, тепло, світло тощо. За відповідність цих приміщень відповідальний балансоутримувач цього ж приміщення.

Читайте також: «Час перевірити бомбосховища і плани евакуації з будинків». Експерт – про загрозу з боку Росії

У місті обстежили 6 486 підвальних приміщень, із них 5 902 –  це найпростіші укриття для населення. 584 житлових будинки не мають підвальних приміщень, або їх підвали не відповідають вимогам. Мешканці цих житлових будинків мають перейти у найпростіші укриття інших житлових будинків.

В якому стані у Львові споруди для укриття населення під час надзвичайних ситуацій, дивіться у стрімі на Тvoemisto.tv.

Нагадаємо, що через загрозу російської інтервенції у Львові хочуть створити концепцію тероборони. Депутати Львівської міської ради пропонують підготуватися до ймовірної загрози повномасштабної російської інтервенції, про яку попереджають фахівці зі США та українська розвідка. Йдеться про роботу з навчальними закладами, перевірку укриттів цивільного захисту, а також напрацювання концепції територіальної оборони Львова.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Чи готова Україна до сучасних провокацій, чи криза на білорусько-польському кордоні є частиною перевірки плану російського вторгнення в Україну, читайте в інтерв'ю із політологом-активістом, асоційованим дослідником Аналітичного центру УКУ Остапом Кривдиком.

Остап Кривдик каже, що в Україні зараз проводити офіційне навчання з надзвичайного стану «для галочки» не варто. Це проводили у 2019 році для невеликої частини бюджетників, що радше показало противнику вразливі точки нашої організації. Натомість зараз, на його думку, хороший час перевірити бомбосховища, вогнегасники, плани евакуації з будинків та офісів, провести кампанію про інформаційну культуру.

Фото і відео Дар'ї Кучер


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!