Львівські лікарні мають облаштувати пандуси, щоб отримати кошти від НСЗУ

1552 0
Щоб підписати договір з НСЗУ, медзаклад має надати скан-копію документа, який підтверджує вільний доступ маломобільних груп.
Фото: portal.lviv.ua

Фото: portal.lviv.ua

Національна служба здоров'я України не підписуватиме договори з медичними закладами на надання медичних послуг, якщо вони не будуть обладнані вільним доступом для осіб з інвалідністю. Встановлення пандусу стало обов’язковою умовою контрактування, повідомляє Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА.

Читайте також: Як виглядатиме майбутній будинок для проживання людей з інвалідністю у Львові. Фото. Відео

За словами заступника голови Львівської ОДА Івана Собка, Львівська облдержадміністрація неодноразово скеровувала листи власникам закладів охорони здоров’я з цього приводу.

Так, до прикладу, нещодавно на замовлення Бібрської міської ради підрядна фірма завершила роботи зі встановлення пандуса для КНП «Бібрська міська лікарня». Тепер пацієнти з інвалідністю зможуть без перешкод дістатись медичного закладу.

Читайте також: Непростий хлопець із Левандівки. Як Назар переборов себе та допомагає іншим

Аби підписати договір з НСЗУ, медичний заклад повинен буде надати скан-копію документа, що є підтвердженням вільного доступу до приміщення усіх пацієнтів, не виключаючи й представників маломобільних груп. Цей документ надає сертифікований спеціаліст з питань техобстеження будівель та споруд.

Нагадаємо, нещодавно львів’янин Назарій Гусаков, який пересувається на інвалідному візку, разом з друзями-волонтерами почав відстоювати ідею відновлення соціального таксі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!