Україна

Втрати на війні та наступ рф. Головне з пресконференції Зеленського

842 0
Tvoemisto.tv зібрало декілька цитат Зеленського, які він озвучив на зустрічі.
скриншот з відео

скриншот з відео

У неділю, 25 лютого, у Києві відбувся форум «Україна. Рік 2024». Основні теми форуму – досягнення українських цілей у війні, розвиток Сил оборони й безпеки України, робота українського оборонно-промислового комплексу, забезпечення економічного зростання та інтеграції України до світових ринків, реалізація Української формули миру, гарантії безпеки для України та захист життів наших людей. Під час форуму відбулася пресконференція президента України Володимира Зеленського. Tvoemisto.tv зібрало декілька цитат Зеленського, які він озвучив на зустрічі. 

Цитати з пресконференції Зеленського на форумі «Україна. Рік 2024»

  • Якщо кроки вирішення проблеми з Польщею не знайдуться, ми будемо захищати наш бізнес.

  • Ми робимо все, щоб не заблокувати наші відносини з Польщею. Я вважаю, що цю ситуацію треба дуже швидко вирішувати. 4-й раз висипати українське зерно... Є достатньо можливостей це зупинити, було б бажання.

  • 31 тисяча українських військових загинула в цій війні, росіянів загинуло 180 тисяч.

  • Наші плани щодо контрнаступу восени минулого року були на столі Кремля до того як почався контрнаступ.

  • Від цього року залежитиме формат закінчення війни, я так вважаю.

  • У нас був «кулак для контрнаступу», до сьогодні з того пакету чотири бригади «голі», без техніки, про яку було домовлено та підписано. Не доїхало.

  • Є чіткий план щодо контрнаступу. Деталей не можу сказати. Цей план пов'язаний й зі зміною керівництва.

  • За лінії оборони на фронті відповідатимуть Головнокомандувач та міністр оборони. Зараз проводять аудит. Є приклад на Куп'янському напрямку, як я знаю, досить успішний.

  • Нам буде складно найближчими місяцями. рф готуватиме контрнаступальні дії у кінці травня-літом. А переломним моментом стануть вибори президента США.

  • Для нас дуже важливі ракети Taurus. Але порядок дій такий: спочатку Сполучені Штати, потім Німеччина.

  • Мобілізація зараз триває. Законопроєкт про мобілізацію — це не реформа, це додаткові норми до закону. Якщо потрібне аудит, щоб знати, скільки додатково людей треба мобілізувати, то треба дочекатися цього. Дуже важливо подивитися, скільки мобілізованих людей не були на фронті. З цим потрібно навести порядок.

  • Нехай депутати працюють (ред. над правками законопроєкту про мобілізацію), а тоді подивимось, що буде далі.

  • Не все йде по плану, бо не все залежить від нас, деякі речі залежать від партнерів. Є затягування певних процесів. Головне — мати план, і цей план є. Чим менше людей буде знати плани української армії, тим швидше буде перемога.

  • Найважче було 24-го 2022 року. У нас немає цієї альтернативи — не перемогти. Програємо — нас не буде. Нам точно не підходить такий фінал. Від партнерів залежить — якщо ми будемо сильні зброєю, ми переможемо.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський пояснив заміну головнокомандувача ЗСУ необхідністю оновлення та перезавантаження. 

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!