Вулиці з «російськими» назвами у Львові планують перейменувати до Дня міста

7384 0
Загалом у Львові пропонують перейменувати понад 30 вулиць

У Львові вулиці з «російськими» назвами планують перейменувати у травні, до Дня міста. Зараз над перейменуванням працює спеціальна комісія, під керівництвом першого заступника міського голови. Про це мер Андрій Садовий розповів під час прямого ефіру на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: У Львові пропонують перейменувати понад 30 вулиць

«Ця комісія спільно з професурою, з науковцями аналізує всі назви вулиць, які нам треба відкоригувати. Але це треба робити з розумом. Тому що вже на деякі назви вулиць є по 4-5 варіантів, як вони мають називатися.

Ми в травні, на День міста, маємо традицію давати нові назви чи перейменування. Якраз ця робоча група до травня закінчить свою роботу, і ми приймемо рішення. Але не так, щоб через 5-10 років знов щось міняти, а щоб воно було на наступні 100 років», – прокоментував міський голова.

Читайте також: Вулицю Чайковського у Львові пропонують перейменувати на честь Маркіяна Іващишина

Нагадаємо, що у Львові група ініціаторів виступила з пропозицією перейменувати понад тридцять вулиць, які названі на честь російських діячів. Натомість вулиці пропонують назвати іменами українських видатних постатей. Які саме вулиці пропонують перейменувати, читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!