Вулицю Личаківську планують відкрити для проїзду 17 листопада

4129 0
Вартість робіт становить 160,3 мільйони гривень.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Вулицю Личаківську у Львові планують відкрити для проїзду 17 листопада. Роботи затягнулися через те, що проєктант не передбачив каналізування на частині вулиці і довелося вносити зміни у проєкт, повідомили у міськраді.

Читайте також: У Львові на території «Ензиму» реконструювали австрійську вежу XIX століття і побудували офіси. Візуалізація

Зараз підрядник завершив облаштування колекторів і приступає до асфальтування ділянки від вулиці Букової до «Ензиму». 

«Коли ми розпочали роботи, то побачили, що проєктанти зробили помилку, і вся ця частина – від вул. Букової до Ензиму, не передбачала каналізування. Люди, які живуть ліворуч та праворуч, а це дуже великий район, всі свої фекалії скидали у дощову каналізацію, а це все стікає в річку Маруньку. Тому зараз фіналізують роботи із каналізування», – пояснив міський голова Львова Андрій Садовий.

Прокладання каналізації завершують, підряднику потрібно ще два тижні, аби облаштувати верхній шар асфальту. Після виконання цих робіт вулицю відкриють для проїзду, але паралельно ще дороблятимуть тротуари, освітлення.

Водночас на ділянці від м. Винники до «Ензиму» уже заасфальтували дорогу, змонтували опори освітлення, з однієї сторони облаштували хідники і велодоріжки, з іншої технічний тротуар.

Читайте також: На перехресті Пасічної та Личаківської пропонують збудувати кільце. Схема

Нагадаємо, цю частину вулиці Личаківської ремонтує ТОВ «Автомагістраль-Південь» за 160,3 млн грн. Проєкт виготовили торік у ТзОВ «Науково-виробниче об’єднання Трансінжиніринг». Ремонтні роботи на вулиці розпочали 27 травня. Протяжність дороги становить 4 км 100 м. 

Додамо, що вулиця Личаківська з’єднує центр Львова з Винниками та є однією з найдовших у місті. Її частину від площі Митної до вулиці Крушельницької відремонтували у 2011 році за 3 млн євро, які надав у кредит ЄБРР. У 2018 році після реконструкції відкрили другу частину вулиці – від Мечнікова до розворотного трамвайного кільця на Пасічній. На вулиці замінили комунікації, мощення та трамвайні колії.


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!