Вже наступного року в Україні може запрацювати пілотна версія 5G

786 0
Протягом останнього року погіршився зв’язок у деяких регіонах України.
Ілюстративне фото: computerra

Ілюстративне фото: computerra

В Україні у 2024 році може запрацювати пілотна версія стільникового зв'язку п'ятого покоління (5G). Про це в інтерв'ю Forbes.ua повідомив голова Міністерства цифрових трансформацій Михайло Федоров.

«Зараз працюємо над 5G, ведемо перемовини з однією компанією. Сподіваюсь, пілотний запуск буде вже наступного року», – зазначив він. 

Також віцепрем'єр-міністр вказав, що його команда працює над поліпшенням 4G. Під час повномасштабної війни багато обладнання перемістили для посилення певних регіонів. Протягом останнього року погіршувався зв’язок, однак ситуація змінюється, сказав він.

Читайте також: Українські дороги планують обладнати 5G-мережею

Нагадаємо, що 17 травня 2019 року президент підписав указ про впровадження мобільного зв'язку 5G в Україні. 4G у Львові запустили у березні торік, а у області – у липні. 4G підтримує більшість сучасних смартфонів, вироблених у 2014 році і пізніше. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!