Наступного року в Україні планують запустити 5G. Як це працюватиме

2095 0
Технологія 5G дозволяє дозволяє користуватися інтернетом зі швидкістю, що перевищує 4G мінімум у 20 разів.
Ілюстративне фото: computerra

Ілюстративне фото: computerra

Сьогодні, 17 травня, президент Петро Порошенко підписав указ про впровадження мобільного зв'язку 5G. Про це повідомили на сайті адміністрації президента.

Читайте також: Високий стандарт. Що таке 4G і що треба, аби ним користуватися 

Указ визначає графік запуску 5G, який запускатимуть із 2020 року. Технологія 5G дозволяє користуватися інтернетом зі швидкістю, що перевищує 4G мінімум у 20 разів. 

Указ передбачає план вивільнення частот, необхідні законодавчі ініціативи парламенту. Стандарт 5G має забезпечити пікову швидкість завантаження на одну базову станцію до 20 Гб/с, швидкість до 100 Мб/c та вивантаження до 50 Мб/c для одного абонента, можливість пристрою рухатись зі швидкістю до 500 км/год між базовими станціями (наприклад, у швидкісному потязі), передача даних зі швидкістю 1 Гб/c водночас для багатьох користувачів на одному поверсі будівлі тощо.

Читайте також: Від сьогодні українці можуть змінювати мобільного оператора без втрати номера. Як це зробити

Наразі технологія 5G частково працює у США, Німеччині, Кореї, Китаї та Швейцарії. Нагадаємо, 4G у Львові запустили у березні торік, а у області – у липні. 4G підтримує більшість сучасних смартфонів, вироблених у 2014 році і пізніше. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!