Як фінансуватимуть львівські лікарні з 1 липня. Деталі

2311 0
Із липня лікарні мають почати заробляти самостійно.
Фото: rakhivnews.in.ua

Фото: rakhivnews.in.ua

Із 1 липня МОЗ планує змінити принцип фінансування лікарень. Про це Tvoemisto.tv розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Читайте також: В Україні запрацював другий етап медреформи. Що змінюється для пацієнтів

Зо його словами, якщо до 1 липня їх фінансували за глобальною ставкою, тобто залежно від того, чи пролікували вони хворих за тим пакетом, яким вони законтрактовані з НСЗУ, то з липня вони мають почати самостійно заробляти.

«Зараз немає жодних нормативних документів які підтверджують, що заклади охорони здоров’я будуть отримувати глобальну ставку в липні. Тому 90% послуг оплачуватиме НСЗУ, а інші 10% лікарня повинна буде заробити сама», – каже він.

За словами Ореста Чемериса, за травень оплату, згідно з угодою з НСЗУ, отримали лише медики Винниківського госпіталю. Кошти також уже отримав Центр екстреної медичної допомоги – близько 9 млн грн за травень. Решта лікарень лише мають отримати кошти.

Також Міністерство охорони здоров'я змінить фінансування пакетів за Covid-19.

Читайте також: Які медичні послуги будуть безкоштовними для породіль. Перелік

Нагадаємо, що з 1 квітня в Україні запрацював другий етап медреформи, але через епідемію коронавірусу в Україні у реформу внесли корективи. Впродовж трьох місяців медзаклади Львова отримували фінансування з глобального бюджету, тобто субвенції від держави.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!