Як львів'яни доглядають за зубами дітей та чи часто відвідують стоматолога. Опитування

877 0
Tvoemisto.tv запитало у львів’ян, скліьки разів на рік вони ходять з дітьми до стоматолога, який догляд використовують для зубів та чи дають малечі солодке.
Фото умовне

Фото умовне

Люди часто можуть відкладати похід до стоматолога через різні причини, а коли це стосується дітей тим паче: маленькі пацієнти нерідко бояться лікарів та клінік і відмовляються іти на лікування. Проте більшість львів'ян все ж стараються відводити своїх дітлахів до стоматолога раз у пів року та обмежувати їх у споживанні солодощів. Про це свідчать результати опитування Tvoemisto.tv в межах медичного ток-шоу «Консиліум», присвяченого темі дитячої стоматології. 

Одна мама ходить з дітьми до зубного лікаря два рази на рік та обов'язково на гігієнічну чистку зубів. Зокрема, раз в три місяці її діти проходять обстеження: як зуби ростуть, як міняються. Також вона прискіпливо обирає зубну пасту, слідкує, щоб діти двічі на день чистили ротову порожнину, після їжі полоскали рот та дає їм більше овочів.

А ось інша мама водить дитину в клініку нечасто: «Коли дитині було півтора року, ми вперше прийшли до стоматолога, і нам розповіли, як доглядати за зубами, тому й намагаємося цього дотримуватися: з першого зубчика чистимо, ретельно підбираємо щітку. Спочатку ми використовували силіконову, а потім перейшли на ворсову. Щітка обов'язково має бути м'ягенька та підходити по віку дитині». 

Чоловік з двома синами каже, що стоматолог в них в графіку кожні пів року або рік, а також вони стараються робити гігієнічну чистку, харчуватися кашами та їсти менше снеків. А ось чистити зуби вдома щодня два рази у хлопців не завжди виходить. А діти іншого чоловіка зазвичай ходять в клініку, коли починає боліти зуб, а чистять ротову порожнину, тоді коли їх змусять. 

Молода мама теж з дітьми до стоматолога ходить один раз в пів року та робить чистку: «Щоб зуби не боліли, стараємося дотримуватися здорового харчування та їсти більше зелені та овочів, і менше цукерок. Зокрема, використовуємо італійську зубну пасту та німецькі щітки, які рекомендував стоматолог».

 

Водночас головний лікар, лікар-ортодонт та ідейний натхненник дитячих стоматологічних центрів «Акварель» Андрій Іванців вбачає позитивну тенденцію саме серед молодих батьків щодо відвідування стоматолога. 

Читайте також: Чи здорові зуби у вашої дитини або Все про дитячу стоматологію 

«До нас на консультацію приносять дітей, які ще навіть не мають зубів. Часом це виглядає весело та смішно, але з іншого боку це говорить про настороженість та відчуття важливості у батьків», – зазначає лікар. 

Зазначимо, лікар та експерт пояснили в студії, на що справді треба звернути увагу в догляді за зубами та спростували міфи про дитячу стоматологію. Про це читайте в тексті

Нагадаємо, що «Твоє місто» запустило медичний проєкт «Консиліум». Це майданчик, де збираються професіонали різних галузей медицини, а також реальні люди, які діляться своїм досвідом. Темою першого випуску стало «Жіноче здоровʼя». Під час ток-шоу експерти пояснили, коли вперше відводити дівчинку до гінеколога, як підготувати до першої менструації та розказали про жіночі проблеми у дорослому віці. Другий випуск присвятили темі антибіотиків. Під час ефіру пацієнти розповіли історії про своє самолікування і його наслідки. А третій випуск був про дитячу стоматологію, де мами розповіли про свій досвід у догляді за зубами дітей, а лікар та експерт пояснили, на що справді треба звернути увагу та спростували міфи про дитячу стоматологію. Ток-шоу можна переглянути на сторінках Tvoemisto.tv у Facebook та YouTube.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!