Як мають діяти водії електротранспорту під час повітряної тривоги. Пояснення

4901 0
Водій має зупинитися на найближчій зупинці.
фото: Володимир Караїм

фото: Володимир Караїм

При сигналі «повітряна тривога» водії електротранспорту повинні зупинити трамвай або тролейбус, висадити пасажирів та піти у найближче укриття. Такий порядок дій визначило для водіїв Управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оброни, повідомляє ЛКП «Львівелектротранс».

Зокрема, при отриманні сигналу «повітряна тривога» водій електротранспорту зобов’язаний:

  • Зупинити транспорт, яким керує на найближчій зупинці громадського транспорту.
  • По внутрішньому зв’язку транспорту довести до пасажирів про отримання сигналу «повітряна тривога» та дії пасажирів (сховатися у найближчому укритті).
  • Відкрити усі двері транспорту та висадити пасажирів.
  • Відключити електроживлення транспорту від контактної мережі.
  • Закрити двері транспорту.
  • Сховатися у найближчому укритті.

 

У службі просять пасажирів «із розумінням поставитися до цих вимушених заходів: не ігнорувати сигнал «повітряна тривога», не панікувати, допомагати та дбати про оточуючих».

Читайте також: В Україні створили застосунок «Повітряна тривога». Як це працює

Нагадаємо, що через низку інформаційних ресурсів, які дезінформували населення про початок та завершення повітряної тривоги, керівництво Львівської обласної військової адміністрації прийняло рішення обмежити повідомлення про повітряну тривогу на підставі воєнного стану в країні. Усі сповіщення будуть виключно у телеграм-каналі Оповіщення ЦЗ. Після сигналу тривоги необхідно увімкнути телевізор чи радіо та діяти відповідно до інструкцій. У будь-якому випадку сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо виконати такі дії: якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття. Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, яка означає відбій повітряної тривоги. Не виходьте, доки не буде команда «Відбій повітряної тривоги».

Якщо у місті чи області оголошують повітряну тривогу, усі працівники служби швидкої допомоги залишають свої робочі місця та йдуть в укриття. Додзвонитися на номер 103 у той час інколи проблематично. Також під час повітряної тривоги заборонений виїзд бригад медиків «швидкої» на виклики до пацієнтів. Вони це можуть робити лише після закінчення повітряної тривоги. Якщо автомобіль «швидкої» опинився в дорозі під час оголошення повітряної тривоги, то медики разом з пацієнтом залишають його та йдуть в укриття, яке поблизу. Якщо пацієнт лежачий, його несуть на ношах або гамаку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!