Як отримати матеріальну допомогу постраждалим внаслідок ракетної атаки по Львову. Перелік документів

1188 0
Для цього представник квартири/домогосподарства має подати заяву до Центру надання адміністративних послуг.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Виконавчий комітет ЛМР виділив кошти із резервного фонду на відновлення будинків на вулиці Стрийській, а у вівторок, 25 липня, затвердив порядок надання матеріальної допомоги. Комісія погодила виділення 56,3 млн грн на ремонти дахів, заміну вікон, на ремонт перегородок у 14 будинках, 13 з яких є пам’ятками архітектури. 

Власники квартир на вул. Стрийській, де відбулось затоплення через зруйновані дахи внаслідок ракетних ударів, отримають компенсацію. Йдеться про 13 будинків з комплексу 17 будинків, які зазнали найбільшої шкоди. Її розмір становить 15 тисяч грн.

Як отримати допомогу

Для отримання матеріальної допомоги представник квартири/домогосподарства подає заяву до Центру надання адміністративних послуг. У разі подання заяви законним представником чи уповноваженою особою – документи, які посвідчують особу тих осіб, від імені яких подається заява, а також документ, який надає повноваження законному представникові чи уповноваженій особі представляти таких осіб, оформлений відповідно до законодавства України.

До заяви додаються такі документи:

  • копія паспорта громадянина України/копія паспорта з безконтактним електронним носієм (ID карта) з наявним оригіналом довідки про реєстрацію місця проживання (перебування);

  • копія реєстраційного номера облікової картки платника податків (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовились від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

  • іформація (повідомлення) про відкриття та обслуговування рахунку в установі уповноваженого банку. 

Додатково, залежно від категорії заявника, подаються:

  • власником/співвласником квартири – копія документа, який підтверджує право власності на квартиру, у якій відбулось затоплення;

  • орендарем житла – копія договору оренди квартири, у якій відбулось затоплення;

  • внутрішньо переміщеною особою – довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи за адресою квартири, у якій відбулось затоплення;

  • інші документи, у разі необхідності, залежно від обставин, які склалися.

Нагадаємо, що для мешканців працює тимчасовий виїзний пункт Центру надання адміністративних послуг. 

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!