Як приготувати вушка на Святвечір. Рецепт від львівської господині

8175 0
Ділимося з вами простим рецептом приготування вушок і родинним переписом різдвяного борщу від львівської господині Христини Воробій.
Фото: depostiphotos

Фото: depostiphotos

Святвечірня перша страва складається із борща, звареного на буряковому квасі, і вушок з грибами. Для вушок потрібні сушені гриби або варені морожені. Якщо це сушені, то треба їх розмочити і відварити, а якщо морожені варені, то просто розморозити і перемолоти.

Читайте також: Як приготувати вушка з грибами на Святвечір. Покроковий рецепт

Читайте також: Як повернутись у Різдво дитинства, або Пампушки моєї бабці Марії

Окремо треба спасерувати цибулю, додати до неї гриби. Щоб легше було ліпити, в масу можна покласти зварену потерту картоплину.

Тісто для вушок треба замісити таке, як на вареники.

«Можна, звісно, робити це руками, але я, бажаючи зекономити собі час, роблю це в хлібопічці», – каже Христина.

Готове тісто треба розкачати на стільниці, порізати на квадрати стороною 3-4 см, і на кожен шматок покласти начинку і зліпити трикутник, далі з’єднати його в кінці, щоб утворилося кільце.

Тоді можна кидати їх в окріп і варити кілька хвилин. Зокрема, потрібно, щоб зготувалося тісто, бо начинка вже готова.

Читайте також: Прості і смачні. Рецепт пампухів від Галицької блогерки

Для приготування святкового борщу потрібен квас, який готують за кілька днів до свят. Для цього треба нарізати скибками сирі почищені буряки і покласти в банку, можна додати часник і корінь селери.

Тоді залити все холодною водою, додавши по 0,5 ч.л. цукру і солі. Відтак, залишити на кілька днів у спіжарці чи просто на кухні.

«Бабця ще давала шкоринку темного хліба. Але не завжди, без цього можна обійтися. Важливо, щоб воно не стояло ані в дуже теплому приміщенні, ані в дуже холодному», – пояснює Христина.

На основі цього квасу в переддень Різдва варимо борщ і подаємо їх з вушками (рецепт записаний у 2020 році).

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!