Як реконструюють площу Двірцеву. Актуальні фото

13664 1
За місяць площу мають повністю перекрити на ремонт.
фото: Транспорт та інфраструктура Львова / Facebook

фото: Транспорт та інфраструктура Львова / Facebook

З 13 травня на площі Двірцевій має розпочатися третій етап реконструкції. Трамваї до вокзалу більше не курсуватимуть, натомість вони їздитимуть до депо на вулиці Городоцькій. Про це інформує спільнота «Транспорт та інфраструктура Львова» у Facebook та публікує актуальні фото ремонту вулиці.

Нагадаємо, що площу Двірцеву почали реконструювати 1 березня. З того часу на площі замінюють колектор та вже розірбали старий фонтан. Додамо, що проект реконструкції площі оприлюднили торік у квітні. ЛКП «Львівавтодор», яке є замовником реконструкції площі, підписало угоду з переможцем тендеру ТзОВ «Онур Конструкціон» на 165,5 млн гривень ще 18 жовтня. За проектом, на площі розділять потоки громадського та приватного транспорту, облаштують велодоріжки, озеленення, перенесуть зупинки громадського транспорту ближче до залізничного вокзалу та збудують підземний паркінг. Реалізація проекту триватиме приблизно два роки.

Читайте також: Що саме і чому важливо змінити на площі Двірцевій. Відео

Другий етап реконструкції розпочали 22 березня, закрили автостанцію та перенесли її за двома локаціями. З 25 березня всі міжнародні рейси відправляються з парковки біля вокзалу, поруч із зупинкою громадського транспорту. Також звідси тепер курсують автобуси до Трускавця та Моршина. Автостанція облаштує касу на парковці біля Залізничного вокзалу та на Приміському вокзалі. Усі інші рейси перенесли на Приміський вокзал. З 26 березня для проїзду закрили праву частину вулиці Чернівецької, а на лівій організували реверсний рух.

З 31 березня Львівська філія АТ «Укрзалізниця» ввела додаткові зупинки на станції «Підзамче» для 53 поїздів, аби розвантажити головний залізничний вокзал на час реконструкції Двірцевої. Крім цього, деякі регіональні потяги відправляються від приміського вокзалу, а поїзди №605/606 Львів – Рахів – Львів матимуть додаткову зупинку на станціях Персенківка та Сихів.

Фото спільноти «Транспорт та інфраструктура Львова» у Facebook


Читайте також:
17 Квітня, 2019 20:26
Андрій Молодці Львів'яни! Так тримати! Але без трамваїв там буде якось сумно...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!