Як у Львові економлять електропостачання

1354 0
У Львові не всі дотримуються економії електропостачання.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Через масовані ракетні удари росії в Україні пошкоджено третину енергетичної інфраструктури. Зокрема, 11 жовтня російські війська атакували ракетами Львівську область. Уражень зазнали чотири підстанції «Укренерго». По двох з них ворог вдарив повторно після обстрілу напередодні, у результаті чого їх повністю знищено.

Українців закликали ставитися до електроспоживання розсудливо вранці і ввечері. Зокрема, в «Укренерго» звернулися до громадян і попросили заощаджувати електроенергію не лише у вечірні години – з 17-ї до 23-ї, а й вранці – з 8-ї до 11-ї години.

«Зараз головна причина обмежень споживачів ‒ необхідність знизити навантаження. «Укренерго» мало час відремонтувати обладнання, пошкоджене потужними ракетними обстрілами. Отже, що більшим буде споживання, то більше буде обмежень», ‒ йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українців просять економити електрику. Коли краще користуватися приладами і що робити вдень

Водночас у Львові не всі дотримуються економії електропостачання. 

«Та ви увечері проїдьтесь вулицями, вітрини світяться. На вул. Грушевського магазин до самого ранку яскраво світить, а ми економимо...», – написала львівʼянка Олена Красуцька.

Читайте також: Що робити без світла, газу та тепла. перелік необхідних речей

Основі поради від енергетиків: умикати обігрівачі, пральні машини, посудомийки та бойлери ‒ вночі. Тоді навантаження на мережу найменше. Найбільш енерговитратними є такі прилади: електрообігрівачі, бойлери, кухонна електроплита, мікрохвильова піч, пральна машина, електрична духова шафа, електрочайник (кавоварка), праска, посудомийна машина, кондиціонер, зарядні пристрої, пилосос, комп’ютер, телевізор.

Нагадаємо, 10 жовтня, вранці, росіяни завдали масового ракетного удару по території України. О 07:27 розпочалася повітряна тривога, яка тривала до 12:30. На Львівщині та у Львові зафіксували вибухи на об’єктах критичної інфраструктури. Загалом 15 ракет атакували Львівську область. Через обстріли електропідстанцій у більшій частині міста Львова і частково в області не було електро- і водопостачання. Понад 80% світлофорів не працювало. Також у Львові повідомляли про відсутню подачу гарячої води та труднощі зі стільниковим зв’язком. У місті було відключене вуличне освітлення і гучномовці. Зокрема, у Сихівському, частині Личаківського і Галицького районах

Уранці 11 жовтня по Україні знову оголосили масштабну повітряну тривогу. Російські військові завдали ракетного удару по об’єкту енергетики. Відомо про три вибухи на двох об‘єктах енергетики у Львівській області. Унаслідок ракетного удару 30% Львова залишились тимчасово без електроенергії. Також перебої з водопостачанням у Сихівському та Франківському районах міста. Мер попросив містян зробити невеликі запаси води. Також відомо про постраждалого внаслідок обстрілу у Львові.

Станом на ранок 12 жовтня електропостачання відновили до всіх населених пунктів області.

Антоніна Костик

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!