Як у Львові працює майстерня «Рукомисли», де виготовляють валяні вироби і розписують по тканині

4039 0
Майстерня «Рукомислів» стала тим місцем, куди можна прийти, поспілкуватися, придумати нові ідеї, реалізувати себе у творчості.
Фото: Фейсбук

Фото: Фейсбук

Влітку 2015 року громадська організація Центр «Жіночі перспективи» заснувала соціальне підприємство «Рукомисли», що від початку мало на меті допомагати людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. У Центрі займалися виготовленням виробів в техніці валяння та розпис по тканині (батік). Планували проводити навчальні курси з виготовлення виробів в цих техніках, щоб дати можливість учасникам отримати професійні навички, які могли б відкрити перед ними більше можливостей для самореалізації. Приміщення для підприємства в оренду надала Львівська міська рада на пільгових умовах.

«І так трапилось, що одна з перших хвиль переселенців, які приїхали до Львова, потрапили до нас на перші наші курси з валяння. Так розпочалась наша з ними робота і дружба, яка триває до сьогодні. Звісно, ми працюємо і з львів’янками, які опинились в кризових життєвих обставинах, і які мають труднощі з працевлаштуванням і з самореалізацією», – ділиться керівниця соціального підприємства «Рукомисли» Наталка М’якушко.

Далі були курси, перші вироби, ярмарки, перші покупці і радісні відгуки. Учасниці курсів долучались до усіх процесів виробництва і продажів, а в Центрі – максимально намагались розкрити потенціал кожної. Також намагались надати можливості і для навчань, тренінгів, які відбуваються і поза підприємством.

І згодом майстерня «Рукомислів» стала тим місцем, куди можна прийти, поспілкуватися, придумати нові ідеї, реалізувати себе у творчості.

Майстерня з виготовлення валяних виробів і розпису по тканині «Рукомисли» працює уже 4,5 роки – проводить навчальні курси, тренінги, арт-терапевтичні сесії, майстер-класи. Соціальна діяльність підприємства допомагає людям розкритись, віднайти свої внутрішні резерви, знайти нові можливості для самореалізації. Пройшовши соціальну та трудову реабілітацію тут, люди прагнуть більшого, прагнуть самі брати участь у вирішенні проблем громади.

Відео виготовили за кошти Програми сприяння розвитку підприємництва на 2020-2022 роки та за сприяння Центру підтримки підприємництва Львівської міської ради.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!