Учні гімназії на Львівщині створили соціальне підприємство з виготовлення свічок

1709 0
Це єдиний навчальний заклад в області, який впровадив соціальне шкільне підприємництво.

Учні Самбірської гімназії заснували власне соціальне підприємство Make Mood, де виготовляють декоративні свічки із соєвого воску. Заклад став єдиним на Львівщині, де вдалося реалізувати такий проєкт. Кошти, виручені з продажу першої свічки, юні підприємці передали на лікування дівчини, яка постраждала в ДТП. Про це повідомили у пресслужбі Самбірської міської ради.

Читайте також: На Львівщині ветеран АТО вирощує екзотичну «солодку картоплю»

Виробництво створили у межах проєкту впровадження соціального шкільного підприємництва. Гімназія у Самборі стала єдиним навчальним закладом, де вдалося запровадити такий досвід. Загалом в Україні у 2021 році участь у проєкті взяли 10 шкіл. Схожа ініціатива успішно працює у навчальних закладах Німеччини.

Ініціатором реалізації проєкту у Самборі став місцевий священник Олег Здреник. Працювати розпочали восени. З 25 членів команди до фінішу дійшли 18. Учасники вчилися створювати громадську організацію, опановували технологічний процес виробництва, загалом працювали на результат, щоб презентувати свій продукт. Головна мета проєкту – навчити дітей працювати в команді та освоїти основи підприємництва.

Читайте також: На Львівщині запрацювала коомунальна молочна ферма

Виробництво є соціальним, відтак, всі доходи та прибутки учасники спрямовують на розвиток та суспільно корисні справи. Наприклад, під час відкриття фірми учні організували аукціон, на якому продали першу свічку за півтори тисячі гривень, і ці кошти передали на лікування дівчини, яка раніше постраждала в ДТП.

Надалі гімназистів чекає ще один етап у проєкті. Найкращі команди України зможуть поїхати у Німеччину, щоб поділитися своїм досвідом та навчитися нового у німецьких школярів-підприємців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!