Нічна повітряна тривога на Львівщині та як в Україні змінять тарифи на електроенергію. Підсумки доби

1566 0
Нині 26 травня та 823 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото ілюстративне: Повітряні сили

Фото ілюстративне: Повітряні сили

Акцент дня: У яких річках на Львівщині найгірша вода. Перелік. Зокрема, у річках Полтва та Західний Буг – за вмістом розчиненого кисню, органічних, біогенних речовин і пестицидів. Найкращу якість води зафіксували у річці Завадівка (село Грушів) та Вишня (Мостиська).

Ситуація на фронті: Цієї ночі на Львівщині лунала повітряна тривога. Сигнал небезпеки пролунав о 03:32, відбій – 05:21. О 04:14 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомляв про ракети у повітряному просторі нашої області. Згодом про додаткову загрозу для Львівщини і всієї України. Зокрема, зафіксували зліт МіГ-31К та пуск ракет «Кинджал».

За даними моніторингових каналів вибухи пролунали у Хмельницькій області. А на Вінничині внаслідок ворожої атаки є влучання в житловий будинок. Також жителі Старокостянтинова повідомляли, що у місті зникло світло.

За даними Генштабу, за добу відбулося 110 бойових зіткнень, з них 24 на Покровському напрямку, де Сили оборони проводять заходи щодо стабілізації обстановки. На Куп’янському – кількість ворожих атак склала 14, на окремих ділянках ЗСУ провели активні дії та мали успіх. Також 13 зіткнень відбулося на Сіверському напрямку, де ворог намагається вклинитися в нашу оборону.

Загалом, ворог завдав по території України п’ять ракетних (із застосуванням восьми ракет) та 34 авіаційні удари (49 КАБами), застосував 381 дрон-камікадзе. Також здійснив 2433 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Читайте також: На Донеччині українські військові знову збили ворожий Су-25. Його знищили зенітники зі 110 окремої механізованої бригади.

Та: ДБР розслідує прорив окупантів на Харківщині. Серед фігурантів – командири Львівської бригади. За даними слідства, 10 травня підрозділи 125-ї бригади залишили бойові позиції біля низки населених пунктів Харківської області під час штурмових дій російських військ, зокрема в селах Стрілеча, Красне, Борисівка, Пильне та Гатища. ДБР заявляє, що командування бригади не організувало належної оборони на кордоні з рф.

А також: У російському полоні перебуває понад 400 українських жінок. Умови утримання українських жінок у російській неволі не відповідають Третій Женевській конвенції про поводження з військовополоненими.

Ключові події:

1. В Україні планують змінити тарифи на електроенергію. Ціна залежатиме від споживання. «Ми зараз розглядаємо диференційований підхід. Не думаю, що буде просто один тариф змінений на інший. Буде диференціація залежно від обсягу споживання електроенергії», – пояснив міністр енергетики Герман Галущенко.

Читайте також: Які спеціалісти на Львівщині мають найбільший попит. Серед представників найпростіших професій попит мають прибиральники, підсобні робітники, вантажники та двірники;

2. Вступ до львівських гімназій після 4 класу. Коли і які іспити складати. У Львові є шість ліцеїв та гімназій, куди школярі можуть вступати після 4 класу. Набір у класи таких навчальних закладів відбувається на конкурсній основі, тобто доведеться складати вступні іспити у визначений термін. Зазвичай йдеться про українську мову та математику. Зараз триває реєстрація, а самі вступні випробування у більшості ліцеїв та гімназіях заплановані на початок червня. Tvoemisto.tv пропонує перелік навчальних закладів, куди діти можуть вступати після 4 класів.

Та: «Книжкова площа» повернеться на вулиці Львова. Це подія Львівської муніципальної бібліотеки, що включає в себе книгообмін та програму заходів: концерт, дискусії, майстер-класи, перегляд кіно;

3. У Львові змінять систему оплати для «Львівелектротрансу» за перевезення. Перейдуть на оплату за один кілометр роботи трамваїв та тролейбусів.

Читайте також: Як взяти участь у програмі співфінансування реставрації балконів у Львові. У 2023 році відремонтовано 49 балконів, з яких 40 індивідуальних та 9 загального користування;

4. У центрі Львова висадили шість композицій із багаторічних рослин. Фахівці відібрали ялівець, вейгелу і бересклети.

Читайте також: У львівському парку висадять 1200 кущів газації. Квіти ростимуть на місці голландських тюльпанів – на клумбі Рерінга;

5. Де у Львові найновіші дитячі майданчики. Перелік. Під час їх облаштування використали переважно натуральні матеріали та кольори.

Читайте також: У Львові Шевченківський гай запрошує школярів на літні канікули. Вартість: 5000 грн, якщо двоє і більше дітей з однієї сім’ї – 4500 грн; діти учасників бойових дій – 4000 грн; для ранніх пташок до 1.06 (включно) – 4500 грн.

Та: Куди піти у Львові на вихідних. Добірка подій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!