Як зміниться львівський пологовий на вулиці Рапопорта? 5 важливих ініціатив

19955 3
У пологове відділення Комунальної 3-ї міської клінічної лікарні, що на вул. Рапопорта, 8, закуплять нові дитячі ліжечка та матраци. Також у планах лікарні – придбати матраци для післяопераційних палат.
фото: kievvlast.com.ua (ілюстративне)

фото: kievvlast.com.ua (ілюстративне)

Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила Наталія Чередніченко, заступник головного лікаря з медичної роботи Комунальної 3-ї міської клінічної лікарні, куди входить пологове відділення.

За її словами, вже виділено 100 тисяч гривень на придбання дитячих ліжок і матраців. Кошти мають надійти найближчим часом. «Так само плануємо придбати функціональні матраци для післяопераційних палат за спонсорські і благодійні внески, які отримує  лікарня», – додала Наталя Чередніченко.

Читайте також: Перинатальний центр у Львові може запрацювати у 2017 році

Вона також нагадала, що віднедавна у пологове відділення подали цілодобову гарячу воду та встановили  кнопки виклику медичного персоналу в палатах для вагітних, у відділенні патології вагітності і у всіх післяродових палатах.  

Лікарка пояснила, що справді такі поліпшення у пологовому відділені відбулись завдяки активістам, які передали адміністрації лікарні зауваження та побажання породіль.

Окрім цього,  Наталя Чередніченко запевнила, що прохання жінок щодо тривалості «теплового ланцюжка» також виконується. «Щодо теплового ланцюжка, то ми звернули увагу всього медичного персоналу, щоб це було відповідно до наказів – дві години після народження дитини».

Читайте також: В яких умовах у Львові народжують дітей: родові, палати. Фото

Також в лікарні пообіцяли активніше дбати про грудне вигодовування. «Ми маємо інструктора з грудного вигодовування, який проводить заняття з вагітними жінками в пологовому відділенні і консультує породіль.  Активісти запропонували свою допомогу, пообіцяли залучати волонтерів, щоб проводити заняття додатково. Йдеться про 2-3 людей, які матимуть відповідні сертифікати з грудного вигодовування», – розповіла Наталя Чередніченко.

Нагадаємо, вперше публічно вимоги та побажання породіль було озвучено під час дискусії з ініціативи платформи «Твоє місто Львів», яка відбулась 24-го жовтня 2016-го року. Активісти, чиновники та лікарі домовились про те, що конкретно треба покращити у пологових будинках міста та області. Тоді активістка Наталія Міхнова назвала 13 проблем пологових будинків Львова та області. Активно до вирішення цих проблем долучилась ГО «Батьки в дії».  


Читайте також:
10 Лютого, 2017 00:26
Надія 1.Підтримую потрібно більше уваги приділити по грудному вигодовуванні, я також нажаль не справилась з труднощами і перестала годувати в 1міс , тому що, я думала що дитині не хватає молока тому догодовувала і не знала як часто прикладати дитину.я думала що 3 години а виявляється чуть не цілодобово.Я була необізнана в цих питаннях, тому потрібно лактологів які дуже добре розкажуть індивідуально кожній жінці про ГВ., а не загальну лекцію протягом години і робіть собі що хочете......(((((((
2.Встановити біде і гарячу воду постійно.
3.Ліжечка дитячі замінити.(закупити дитячу постіль)
4.Розетки в палатах зробити працюючими а то якась савдепія навіть телефон зарадити нема де.
5.Оновини пеленальні столики.
6.Оновити матраци і подушки для породіль, а то таке враження що ще наші мами на них спали....)))))
7.з плюсів на Рапопорта персонал непоганий тобто хороший.....Особливо Акушер п.Люда медсестра п.Маряна доктор ДАНКОВ О.В.
9 Лютого, 2017 23:54
Оксана Стосовно консультантів по ГВ - це дуже добре, але такі люди мали б завжди бути в пологовому!!! А то в нас більша половина мамусь не вміє правильно прикладати до грудей, зціджувати молоко, налагодити лактацію і т.п. народжувала в вересні 2016, нажаль ніяких конкретних порад по ГВ я не отримала, і сама не справилася з труднощами, тому нажаль після 2 міс. наше ГВ закінчилося :-(
9 Лютого, 2017 18:20
Галина У січні цього року народжувала на Джамбула,умави справді покращилися,но стан ліжечко для малят жахливий,наше було перемотане скоичом,а коли поклали туди дитину воно зісунолось,і маля щеб трохи і впала,тому булоб добре якщо б купили нові сучасні
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!