Яка ситуація на пунктах пропуску з Польщею

626 0
У ПП «Краківець» в черзі 17 автобусів.
Умовне фото

Умовне фото

Увечері 21 листопада на пунктах пропуску з Польщею немає значних черг. Про це повідомили у пресслужбі Західного регіонального управління Держприкордонслужби.

Стан черг на пунктах пропуску:

  • «Угринів» - 0 л/а, 0 автобусів (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • «Рава-Руська» - 0 л/а, 0 автобусів (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • «Грушів» - 0 л/а, 0 автобусів (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • «Краківець» - 0 л/а, 17 автобуси (електронна черга); (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • «Шегині» - 0 л/а, 13 автобуси (електронна черга), 0 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється у обох напрямках);
  • «Смільниця» - 0 л/а, 0 автобусів (пропуск пішоходів не здійснюється).
  • «Нижанковичі» - 2028 електронна в/а, здійснюється пропуск лише вантажівок з допустимою максимальною вагою понад 7,5 тонн, без вантажу (крім цистерн, для небезпечних вантажів, у т.ч. ПММ).

 

Нагадаємо, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Сьогодні, 21 листопада, у пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну. Більше тут.

Tvoemisto.tv побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!