Які ресторани переїхали працювати до Львова через війну. Перелік

6292 0
Tvoemisto.tv зібрало добірку закладів харчування, які переїхали до Львова та продовжили свою роботу тут.
Віконечко з пирогами «Кіт» у Львові, яке відкрили вимушені переселенці

Віконечко з пирогами «Кіт» у Львові, яке відкрили вимушені переселенці

Через повномасштабне вторгнення на Львівщину релокувалося вже близько 200 підприємств. Зокрема, унаслідок бойових дій деякі підприємці перенесли свій бізнес до Львова. Tvoemisto.tv зібрало добірку закладів харчування, які переїхали до Львова та продовжили свою роботу тут.

Кав’ярня 0629

У Львові відкрили кафе переселенці з Маріуполя. 0629  це код Маріуполя, і 80% людей, які тут працюють, звідти. Тут можна скуштувати шаурму, круасани, сирники, випити вина, комбучі власного виробництва або смузі. Вартість страв стартує від 120 грн, комбучі  від 60 грн, смузі  від 115 грн. Кав’ярня працює з 8:30 до 22:00 за адресою: вул. Жижки, 7.

Читайте також: «Здолає дорогу той, хто йде». Як переселенці на Львівщині знаходять роботу

Sneaker Mate

На вул. Дж. Дудаєва, 19 у Львові з квітня працює кав’ярня, снікер-хімчистка та concept store Sneaker Mate. Частина команди залишилася у Києві та Харкові, продовжуючи свою волонтерську діяльність.

Кав’ярня працює з понеділка по неділю, 09:00 – 21:00, снікер-хімчистка з понеділка по суботу, з 10:00 по 19:00, а Concept Store з понеділка по неділю, від 12:00 до 21:00.

Перший Львів

На вул. Джерельній, 30 переселенці з Харкова відкрили кав’ярню. Там пропонують холодні та гарячі кавові напої, матчу, вартість від 40 грн. З їжі  хумус з маринованими овочами, шакшука, форшмак з яблуком, зелений салат, десерти тощо. Ціни стартують від 90 грн.

Заклад працює щодня з 9:00 по 21:00.

BLUEFIN 

Ресторан BLUEFIN з’явився у середмісті Львова стараннями переселенців із Маріуполя. Марина Кондратенко – власниця ресторану. Раніше в неї було два заклади з аналогічною назвою в Маріуполі. Тепер у цьому місті в неї не залишилося ні бізнесу, ні квартири – все зруйноване. Вона разом із шеф-кухарем Стасом та клієнт-менеджеркою Дашею виїхала з Маріуполя у перший день російсько-української війни. 

Відвідувачам пропонують роли, суші-сети, удони, напої. Вартість ролів стартує від 179 грн, сетів – від 340 грн, напої – орієнтовно 50 грн. 

Додамо, що Tvoemisto.tv розмовляло з шеф-кухарем та його дружиною, які релокували бізнес до Львова. Детальніше читайте в матеріалі.

Кііт

Сергій з Ірпеня та Іван з Бородянки відкрили у центрі Львова, на вулиці Руській, 3 віконечко, де пригощають кавою, галетами та пирогами за власним рецептом. До війни Іван працював баристою, а Сергій вів кулінарний блог, саме йому належить ідея робити пироги. Після окупації київських передмість хлопці були вимушені переїхати до Львова. 

Пироги із вишнею, яблуками коштують близько 30 гривень, а пиріг із сиром та шпинатом – 35 гривень. Розмову з власниками можна прочитати за посиланням на сайті Tvoemisto.tv.

Кавопотяг у парку на Виговського

38-річний Дмитро разом із дружиною, двома дітьми та собакою з Херсона до Львова приїхали на початку повномасштабної війни. Добиралися сюди три дні. Невдовзі він почав заварювати свіжу та ароматну каву у своєму саморобному кавотязі в Скнилівському парку.

Відразу при вході там стоїть незвичний велосипед – кермо, рама, позаду – чорна скриня, спереду – ціла конструкція, де на пласкій поверхні пісок із джезвою, 15-літрове відро, переобладнане за принципом старого самовара, і труба, з якої йде дим. Каву для заварювання в парку Дмитро замовляє спеціально. Переважно «Арабіку Бразилія Сантос». Де саме робить замовлення, не розповідає, лише каже, що у Львові «у дуже ідейного дядька, який живе кавою».

До кави у нього є печиво і пиріжки, які тут назвали «пундики». Пече їх його дружина. Також планували, що продаватимуть домашні лимонад і квас. Окрім цього, хотіли доробити до велосипеда причіпний вагончик із мангалом, щоби можна було взяти бургер або скуштувати бограч. Повну історію херсонця у Львові читайте за посиланням

Білий шум

Нове кафе відкрилося також на вул. Залізняка, 24. Там готують плов з лисичками, салат з томатами та крем-сиром, сирники з п’яними вишнями, паштет су-від з горіхами та ягодами, халумі, сендвічі тощо. Кафе працює з понеділка по четвер з 16:00 по 21:00, а з п’ятниці по неділю з 13:00 по 21:00.   

PanAzia

На вул. Личаківській, 60 відкрився ресторан китайської, в’єтнамської, тайської та японської кухонь. Він переїхав люди з Харкова і працює з 11:00 по 22:00. Тут готують рамени, суп Том-Ям, боули з морепродуктами. Також можна скуштувати локшину, курку в кисло-солодкому соусі, локшину, роли. 

Раніше ресторан працював у декількох локаціях Харкова.

Ольга Коваль

Фото Івана Станіславського та з офіційних сторінок закладів

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!