Поїсти та підтримати. 8 закладів, які відкрили у Львові переселенці

6844 0
Tvoemisto.tv зібрало ще одну добірку ресторанів, пабів та кав'ярень, які відкрили вимушені переселенці у Львові.
Фото ілюстративне: 23restorany.ua

Фото ілюстративне: 23restorany.ua

Через повномасштабну війну росії проти України багатьом довелося покинути рідні домівки та переїхати з тих територій, де активно вели чи досі ведуть бойові дії. Разом із тим деяким українським підприємцям вдалося відновити бізнес саме у Львові, здебільшого, вони почали його з нуля. Tvoemisto.tv зібрало ще одну добірку ресторанів, пабів та кав'ярень, які відкрили вимушені переселенці у Львові.

А попередній перелік можна переглянути у матеріалі за посиланням

BAO CASUAL

Ресторан зі смаками сучасної китайської кухні BAO CASUAL відкрили на вулиці Староєврейській, 25/27 переселенці з Києва та області, українські ресторатори Тарас та Оксана Середюки. Вони переїхали до Львова під час бойових дій в столиці, і мають там схожий за концепцією ресторан сучасної китайської кухні у співавторстві з Ектором Хіменес-Браво – BAO Modern Chinese Cuisine

Основною місією відкриття ресторану у Львові було збереження робочих місць та фахівців кулінарної справи.

Ресторан має 4 зали та літню терасу з пальмами. На вході є невеликий бар з Dj-зоною. Дзеркальна зала з високою посадкою підходить для зустрічей з друзями, тут можна замовити страви з меню, випити коктейль та послухати музичні мікси від ді-джея. Червона – з розписами, має романтичну атмосферу. Оксамитова – повністю ізольована від гостей ресторану, має один великий стіл (сhef's table), за яким може розміститись 20 гостей, огорнута у справжній оксамит, а запалені свічки додають затишку.

Читайте також: «Здолає дорогу той, хто йде». Як переселенці на Львівщині знаходять роботу

Ресторан підтримує концепцію «Pet friendly», дружні до тварин, тому в ресторані запропонують пухнастому улюбленцю мисочку з водою.

Серед найпопулярніших страв закладу: ксяо лонг бао з качкою (99 грн), улюблені вонтони Ектора (199 грн), салат із битих огірків з кінзою та кеш'ю (149 грн), свинні ребра (199 грн), а серед коктейлів: ВАО spritz casual (180 грн), Guansi (180 грн), Tiki Splash (185 грн) тощо. Повне меню можна переглянути на сайті ресторану. 

Заклад працює з 12:00 по 22:00.

Tam de kava

На вул. Наливайка, 9 відкрили нову кав’ярню, де працюють переселенці з Харкова та Дніпра. До кав‘ярні засновники займались покращенням пасажирського сервісу в автобусних перевезеннях. Починали з програмного забезпечення для автостанцій, потім розробили сервіс для продажу квитків он-лайн, а минулого року зробили два кавових поінти у Харкові. За декілька днів до вторгнення запустили автостанцію нового формату у Селідовому Донецької області, де касир, як на сучасних заправках, продавав і квитки, і каву зі снеками. 

Читайте також: Які ресторани переїхали працювати до Львова через війну. Перелік

На початку війни все це призупинилося, сервіс з продажу квитків працює тільки на виплату зарплат працівникам служби підтримки, які з Чернігова. 

«Відкрити «Там де кава» вирішили, щоб не сидіти в очікуванні без діла. Наш персонал – переселенці з Харкова та Дніпра, дуже круті хлопці, завдяки яким наша кава дійсно смачна. До кави пропонуємо десерти від львівських кондитерів, сендвічі, ще є комбуча, крафтові лимонади та чаї», – пояснюють у закладі. 

Заклад працює на вул. Наливайка, 9 з понеділка по п’ятницю з 8:00 по 20:00, а в суботу та неділю з 9:00 по 20:00. Вартість кави тут стартує від 35 грн, сендвічі – в середньому 125 грн, а десерти – 50 грн. Повне меню можна переглянути на сайті.

Читайте також: Львівський ресторан очолив рейтинг найкращих закладів країни

Я – це KAVA

«Я – це KAVA» – українська мережа кав‘ярень родом із Харкова. Під час війни команда харків’ян відкрила 6 кав‘ярень у Львові. Креативна фішка мережі – персональні портрети гостей на стаканчиках. У кав’ярні на вул. Замарстинівській, 55е стоїть рояль, на якому кожен гість може зіграти за бажанням. 

Також саме ця кав’ярня мережі має винну карту та окреме меню зі стравами до нього. Основне меню кав’ярень містить кавову карту (вартість капучино – 55 грн), чай, десерти (у середньому 60 грн), а також сендвічі та паніні.

Графік роботи: пн-пт, 08.00 – 22.00, сб-нд, 09.00 – 22.00.

Sova coffee

На вул. Пекарській, 14 працює кав’ярня зі сніданками увесь день під назвою Sova coffee. Її відкрили переселенці з Маруіполя.  

«Наших маріупольських сов, як і Маріуполя, вже нема. Усі друзі знали нашу історію і вирішили допомогти. Усіма силами, що залишилися, ми зробили цей крок та відкрили Sova coffee у Львові. Вона особлива, з душею, з ароматною кавою, смачними десертами, ситними сніданками, які ми готуємо до вечора», – розповідають власники закладу.

Також у меню є сендвічі, які подають із-під ножа, та пельмені, що ліплять власноруч. 

Тут є два атмосферні зали, де сучасний стиль переплітається з вінтажним, а на головній стіні – двометрова сова, яку намалювала дівчинка з Маріуполя. Вартість кави тут стартує від 24 грн за еспресо, 49 коштуватиме капучино, сніданки – до 145 грн. Працює заклад щодня з 8:00 по 21:00.

Wine bar «Колишня»

«Колишня» – заклад не новий у Львові, але змінився власник і дещо концепція. Тепер це – wine bar переселенців з Харкова, що працює на вул. Друкарській, 10. У них було три заклади, а четвертий повинен був відкритися 1 березня. Усі пошкодило в перші тижні війни. І, переїхавши до Львова, харків’яни вирішили продовжити барну історію тут.

«Завжди непросто починати щось у новому місці. А дуже непросто починати все з нуля. Без зв'язків і команди... Ми аналізували ринок та набирали персонал. Не знали, чи все вийде, але продовжували робити те, що вміємо. До речі, точно, що дуже допомогло, то це те, як зустріли і допомагали місцеві мешканці. Харків чи Львів, схід чи захід, єдина нація, яка підтримує один одного в найскладніші часи», – розповідають у закладі.

Години роботи: щодня з 12:00 по 22:00. У меню – брускети (від 80 грн), салати (від 190 грн), основні страви (від 180 грн), закуски (від 100 грн) та десерти (від 90 грн). Із напоїв, окрім вин, представлені лимонади та коктейлі, кава, чай тощо. 

Пивасик Телесик

Подружжя переселенців з Київської області відкрили у Львові магазин-бар крафтового пива «Пивасик Телесик» на вул. Пекарській, 12. У Києві мали два паби, які зараз не працюють.

«У нас завжди свіже живе пиво за найкращими цінами. Можна з собою купити, а також присісти у невеличкому, затишному барі і скуштувати з келиха. Завжди транслюємо спортивні події, а також проводимо літературні та музичні вечори», – кажуть власники.

Усі закуски, представлені в магазині, ретельно відбирали зі всіх куточків України. Наприклад, тарань з Дніпра, джерки з Броварів, ковбаски виготовляють у Харкові. Магазин-бар працює з 13:00 по 21:00, оскільки вранці подружжя волонтерить. 

Давай кавувати

Власники кав’ярні, що на вул. Сахарова, 50, переїхали до Львова з Бучі. У їхньому меню: пиріг, салати з куркою, лососем, прошуто, круасани-гриль та солодкі тощо. 

«Ми мали відкритись в країні, де панує мир та щастя, а відкрились в країні, де війна… Але від цього любов до нашої України не зменшилась, а гордість за наших людей лише зростає. У нас було багато страхів, тривог та розгубленості. Ми боялись та вагались. Але завдяки ЗСУ, які обороняють нашу країну, ми можемо працювати. Працювати, аби надавати робочі місця. Працювати, аби щодня бачити сильних та незламних людей, які забігають за порцією хорошого настрою та кавою», – кажуть у закладі. 

Години роботи: з понеділка по п’ятницю, з 9:00 по 21:00, у суботу та неділю, з 10.00 по 20.00.

Цегла Beer Bar

Власники переїхали з Києва, адже після 24-го лютого заклади у столиці довелось закрити. Тоді понад 50 працівників залишились без роботи, тому прийняли рішення на початку квiтня перевезти частину команди та вiдкрити заклад у Львові – на вулиці Братів Рогатинців, 9.

«Зараз у нас працюють люди з Дніпра, Києва, Білої Церкви та ходять дуже багато наших друзів з інших міст України. Пригощаємо крафтовим пивом, класичними та авторськими коктейлями, а також цікавими шотами»– розповіли власники Цегла Bar. Години роботи закладу: щодня з 12:00 до 22:00.
 
 

Ольга Коваль

Фото надали у закладах або з соцмереж ресторанів

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.
 

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!