Якою буде ціна на газ для населення в лютому

11910 0
У січні ціна на газ без ПДВ та націнок становила 4,65 грн.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Ціна на газ для населення за лютий становитиме 3,95 грн/куб., що на 70 коп. менше, ніж у січні. Про це повідомили у «Нафтогазі».

Читайте також: В Уряді анонсували зниження ціни на газ у лютому та навесні 2020 року

Порівняно з січнем, ціна за лютий буде нижчою на 15%. Це найнижча оптова ціна з квітня 2016 року. У лютому 2019 року газ для населення був дорожчим на 37%, переконують у компанії. Лютнева ціна зазначені без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.

Додамо, що споживачі, які раніше придбали газ на умовах пропозиції від Нафтогазу «Газовий запас», можуть оплачувати поставки за лютневою, зниженою ціною. Невикористаний залишок коштів буде повернутий на рахунки споживачів в кінці опалювального сезону.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Нагадаємо, що у січні Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Наприкінці січня «Нафтогаз» розрахував вартість за новою ціною, яка становить 4,65 грн за кубометр без послуги оператора та торговельної націнки. Кінцева ціна газу за січень становила 5,9 грн за кубометр. 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!