Якою буде ціна на газ для населення за квітень

17161 0
Квітнева ціна зазначена без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Ціна на газ для населення за квітень становитиме 2,9 грн/куб., що на 15% менше, ніж у березні. Про це повідомили у «Нафтогазі».

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

Із січня 2020 року оптову ціну на природний газ розраховують за результатами біржових торгів, що відбувалися з 1 по 22 число розрахункового місяця на найбільшому в Європі газовому хабі (ТТF). Однак, у березні на внутрішньому ринку з’явився новий ліквідний ціновий індикатор: Оператор ГТС провів тендер на закупівлю газу на період постачання березень-грудень 2020 року і торги продемонстрували, що в Україні є значна конкуренція, яка призводить до зниження оптових цін на купівлю-продаж газу.

Тож ціну на газ за квітень для захищених споживачів в квітні розраховував за принципом вибору найменшого значення з двох альтернатив: індикативної ціни за постановою КМУ та середньозваженої ціни переможців за результатами торгів на постачання газу Оператору ГТС України. Таким чином, оптова ціна квітня на 18% нижча за розрахункову ціну квітня згідно з постановою Кабміну.

Читайте також: Українці можуть відключитись від центрального опалення. Як це зробити

Нагадаємо, що у січні Кабмін відмовився від гарантованої ціни на газ та прив’язав її до вартості на нідерландському газовому хабі TTF. Наприкінці лютого «Нафтогаз» розрахував вартість за новою ціною, яка становила 3,95 грн за кубометр без послуги оператора та торговельної націнки. Квітнева ціна зазначені без врахування ПДВ, націнки газзбутів та витрат на транспортування газу магістральними і розподільними трубопроводами. Вартість газу для львів’ян становитиме 3,712 грн/куб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!