Яку їжу безпечно споживати влітку. Пояснення

1017 0
Влітку краще не вживати багатокомпонентних страв.
Фото: crushpixel

Фото: crushpixel

Цьогоріч на Львівщині зафіксували 2310 випадків кишкових інфекцій. Загалом влітку завжди збільшується кількість гострих кишкових інфекцій, спричинених вірусами та бактеріями. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко.

За її словами, це пов’язане з тим, що люди неретельно миють овочі та фрукти, а частково з тим, що використовують для пиття, особливо в спеку, воду негарантованої якості, зокрема некип’ячену з криниці чи інших невідомих джерел, купаються в ставках, заковтуючи з них воду. Також їжа, приготовлена у більшій кількості, швидше псується і призводить до різних розладів травлення. 

Читайте також: У трьох підтоплених областях відкрили інфекційні хаби зі швидкими тестами для діагностики холери

«Улітку друга страва може зберігатися не в холодильнику від часу приготування не довше ніж дві години. Відтак її треба поставити в холодне місце для того, щоб вона не зіпсувалася. Якщо купаєтеся, намагайтеся не заковтувати воду. Під час спеки майте зі собою бутильовану воду. Ніколи не мийте тарілки, мисочки в озерній або річковій воді, краще використовуйте одноразовий посуд, який можна потім утилізувати. Інфікування відбувається й тоді, коли, наприклад, на природі миску, в якій маринувалося м’ясо, добре не помити і покласти у неї готовий шашлик», – зазначила епідеміологиня.

Вона наголосила, що влітку краще не вживати багатокомпонентних страв.

Нагадаємо, що ситуація погіршується тим, що внаслідок підриву Каховської ГЕС затоплені південні області України, а на Львівщині через негоду підтоплені селища Дрогобицького та Стрийського районів. Чи вплине це на більше поширення кишкових інфекцій, яка ситуація із ними на Львівщині та чи можна споживати продукти харчування з постраждалих від великої води територій, розповіла Tvoemisto.tv генеральна директорка та головна державна санітарна лікарка у Львівській області Наталія Іванченко за посиланням.

______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!