Яким у Львові буде перший перехоплювальний паркінг та коли його планують збудувати

2648 0
Проєкт будуть втілювати поетапно, бо загальна площа ділянки велика.
Умовне фото

Умовне фото

На вулиці Стрийській у Львові планують збудувати перший перехоплювальний паркінг. Фінансуватиме його забудовник, якому дозволили звести ЖК біля іподрому та «Арени Львів». Заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач пояснює, що капітальних споруд там не планують – має бути майданчик із в’їздами-виїздами та освітленням.

Читайте також: Чи збудують у Львові перехоплювальний паркінг та до чого тут «джентльменська угода»

Він каже, що проєкт будуть втілювати поетапно, бо загальна площа ділянки велика:

«Поділимо її на кілька частин. Спочатку зробимо, наприклад, 300 паркомісць. Я дуже хотів би, щоби перший етап ми пройшли цього року, однак це залежить від тих рішень, які дасть нам проєктант, бо можуть виникнути нюанси, пов’язані з мережами, які там пролягають, та іншими чинниками», – пояснює Любомир Зубач у коментарі Tvoemisto.tv.

Місто вже мало першу нараду після ухвалення цього рішення, далі планує запускати проєктування цього паркінгу, яке забудовник також бере на себе.

До слова, земля під паркінгом залишиться у комунальній власності. Забудовник зголосився допомогти в його облаштуванні: «Тому тут не мовиться про те, що паркінг на якихось умовах передадуть забудовнику».

Йдеться про ТзОВ «ПРОСТІР ПЛЮС». За даними YouControl його власниками через ТОВ «Галицька інвестиційно-лізингова компанія» та ТОВ «Мальви-Метал» є львів'яни Наталія Олійник, Ярослав Олійник та Іван Кіцила. Ті самі особи, чию компанію – ТОВ «Фінансова компанія Новий Львів» – у 2020 році оштрафували за неправдиві відомості про будівництво житлового кварталу на вул. Тернопільській, 21.

Читайте також: Одну з найдовших вулиць у Львові розбудують. Як вона зміниться

Нагадаємо, що про перехоплювальні паркінги у Львові почали говорити ще кілька років тому. Торік у жовтні місто визначило 7 локацій, де можуть бути перехоплюючі паркінги. Відомо, що міськрада зараз також веде переговори щодо другого перехоплювального паркінгу, але про яку саме локацію мовиться, невідомо.

Окрім паркінгу, й сама вулиця Стрийська, ближче до виїзду з міста, обростає новими будівлями. А це і є дорога з майбутнього перехоплювального паркінгу. Чим буде там новий мікрорайон, що може бути з цінами на житло та як перехоплювальний паркінг вплине не лише на це, а й може змінити правила паркування – у матеріалі.

Софія Шавранська

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!