За 48 годин Україна закриє кордон для іноземців

4112 0
Таке рішення ухвалила РНБО.
Фото: http://zakarpattya.net.ua

Фото: http://zakarpattya.net.ua

Рада національної безпеки та оборони України вирішила закрити кордони для в'їзду іноземців. Про це під час брифінгу повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

Читайте також: Які пункти пропуску можуть закрити на Львівщині. Перелік

Рішення про заборону в'їзду для іноземців набере чинності за 48 годин і діятиме впродовж двох тижнів, потім мають ухвалити нове рішення. МЗС має попередити про таке рішення всі установи та країни. Потрапити в Україну, додав Олексій Данілов, зможуть лише іноземці, які працюють у дипломатичних установах або організаціях як UNICEF тощо.

Водночас для українців кордони не закривають, але рекомендують їм за можливості обмежити поїздки за кордон. Олексій Данилов зазначив, що засідання РНБО ще триває. Як повідомили у Мінінфраструктури, вантажних перевезень закриття кордонів не стосуватиметься.

Нагадаємо, Польща ввела санітарний контроль на кордоні з Україною та іншими сусідами.

Читайте також: Які події у Львові скасовують чи переносять через карантин

Додамо, в Україні ввели тритижневий карантин. Станом на вечір 12 березня в Україні зареєстрували трьох хворих на коронавірус. Як повідомив сьогодні під час брифінгу головний санлікар Віктор Ляшко, 71-річна жінка з Житомирщини, що повернулася з Польщі й у якої виявили коронавірус, померла від двосторонньої пневмонії.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!