За даними американської розвідки, командири РФ отримали наказ про вторгнення в Україну

9395 0
Водночас ці накази не означають, що вторгнення неминуче.
Фото: getty images

Фото: getty images

За даними американської розвідки, російське військове командування отримало наказ розпочати вторгнення в Україну. Про це пише CNN.

За словами неназваних американських джерел, командири на місцях розробляють конкретні плани військових маневрів у своїх секторах на полі бою.

Водночас ці накази не означають, що вторгнення неминуче, оскільки президент Росії Володимир Путін все ще може передумати та змінити накази. Підтвердження цій інформації наразі немає. 

Читайте також: Глава МЗС заявив, що ще бачить шанс відвернути війну шляхом дипломатії 

Представниця МЗС РФ у Телеграм, коментуючи це, сказала: «Забули американські журналісти, що план дій на полі бою вже публікували німецькі видання. Неуважні якісь».

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен висловив занепокоєння у зв'язку з повідомленнями про те, що війська Росії та Білорусі продовжать спільні військові навчання після запланованої дати закінчення.

Водночас вчора, 20 лютого, президент Франції Еммануель Макрон та Росії Володимир Путін провели телефонні переговори, на яких обговорювали ситуацію в Україні, під час якої домовилися розпочати інтенсивну роботу для того, щоб протягом найближчих годин провести засідання Тристоронньої контактної групи. Під час засідання узгодити зобов'язання щодо припинення вогню на лінії зіткнення. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!