Київ

За рік у лісах Києва висадили понад 320 тисяч сіянців

543 0
Третина — листяні породи: дуб, яблуня лісова, горобина, бархат амурський, алича.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

За весняно-осінній період 2023 року в міських лісах Києва висадили понад 321 тис. сіянців. В місті вдалося озеленити 13,5 га. Про це повідомив директор департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний. 

«Попри всі виклики, в цьому році наші комунальні підприємства продовжили активно працювати над відновленням лісів. Йдеться як про доповнення лісових культур, тобто висаджування сіянців на місце рослин, які не прижилися, так і про заліснення нових ділянок. І хоча результати цієї роботи ми побачимо не одразу, всі ми розуміємо її важливість, адже йдеться про підтримку «зелених легень» столиці»,  – зазначив він.

За словами Олександра Возного, лише за осінній період лісопаркові господарства висадили понад 150 тис. сіянців. Третина посадкового матеріалу – листяні породи: дуб, яблуня лісова, горобина, бархат амурський, алича. Решта – хвойні.

Нагадаємо, у Дніпровському районі Києва відкрили новий сквер із артоб'єктами.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!