За відмову їхати на фронт медсестра зі Львова має заплатити 102 тисячі грн штрафу

1952 0
Обвинувачена визнала свою вину та погодилася понести покарання.
Умовне фото

Умовне фото

Личаківський суд оштрафував медичну сестру зі Львова, яка відмовилась їхати у зону бойових дій. Вона повинна заплатити штраф 102 тисячі гривень.

Як йдеться у рішенні суду, медична сестра нейрохірургічного відділення військової частини відмовилась виконати бойове розпорядження командувача Медичних сил – їхати у службове відрядження в зону бойових дій. Під час досудового розслідування між сторонами уклали угоду про визнання винуватості медсестри у вчиненні вказаного злочину. 

Читайте також: Львівський суд виніс вирок жінці, яка підтримувала збройну агресію рф

Обвинувачена визнала свою вину та погодилася понести покарання, передбачене ч. 4 ст. 402 КК України із застосуванням положень ст. 69 КК України у виді штрафу у розмірі шести тисяч неоподатковуваних мінімумів, що становить 102 тисячі гривень. На вирок суду можуть подати апеляційну скаргу.

Нагадаємо, Служба безпеки України на Львівщині викрила росіянина, який поширював через Інтернет пропаганду та антиукраїнські матеріали. Він публічно виправдовував злочини рф та закликав до зміни меж території України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!