Львівський суд оштрафував військовослужбовця через відмову їхати на фронт

1179 0
Військового оштрафували на 51 тис. грн
Умовне фото

Умовне фото

Військовослужбовця Держприкордонслужби України оштрафували на 51 тис. грн за відмову поїхати у зону бойових дій. Про це повідомляє Tvoemisto.tv з посиланням на Єдиний державний реєстр судових рішень.

Як йдеться у вироку Личаківського районного суду Львова, у квітні 2022 року солдат відмовився виконати наказ начальника та поїхати у відрядження в зону бойових дій. Під час судового засідання обвинувачений свою вину визнав та заявив, що наказ не виконав через страх за своє життя. Однак під час несення військової служби усвідомив наслідки, та двічі звертався з рапортами про готовність несення військової служби на фронті. Також він просив призначити покарання у виді штрафу, щоб він міг і надалі нести військову службу.

Читайте також: Суд виніс вирок львів’янину, який закликав до припинення існування України

Суд визнав військовослужбовця винним у непокорі та оштрафував на 51 тис. грн. Справу розглядав суддя Назар Стрепко.

Нагадаємо, Жовківський районний суд Львівської області звільнив від покарання чоловіка, який допомагав військовозобов'язаним чоловікам незаконно перетинати державний кордон. З грудня 2022 року водій переправив за кордон чотирьох ухилянтів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!