Політична реклама

Заньківчани у Львові презентували "Смак до черешні"

1757 0
В Національному академічному українському драмтеатрі імені Марії Заньковецької – прем'єра. На камерній сцені презентували виставу польської авторки Агнєшки Осецької "Смак до черешні".

Жанр вистави – нетрадиційний для української сцени – кабаре.  Легко говорити про серйозне – таким є цей жанр, якого у нас майже немає, бо він був заборонений у Радянському Союзі. А от у сусідній Польщі кабаретові вистави дуже поширені, інформують Головні новини Львова.

Поставити у заньківчан цю п’єсу захотіла режисерка Оперного театру Галина Воловецька. Вона каже, що на цей твір натрапила у Польщі багато років тому.

У львівській версії зберегли усі побажання авторки, залишили оригінальну музику, яку обрала ще Агнєшка Осецька. Це – перша постановка цієї п’єси українською мовою. Прозовий текст перекладала Наталія Ступко, а вірші — артист Роман Біль.

Перед глядачем оживе історія двох випадкових подорожніх. Незнайомі люди розповідають один одному усе про своє минуле у легкій невимушеній атмосфері.

Відтепер "Смак до черешні" — у репертуарі заньківчан. Найближчі вистави 12 червня о 19:00 та 29 червня о 18:00.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!