Завершився другий раунд переговорів між Україною та Росією. Результати

4739 0
Сторони домовилися про гуманітарні коридори.
Фото: ОП

Фото: ОП

3 березня завершився другий раунд переговорів між Україною та Росією. Зі слів радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, українська сторона не отримала тих результатів, на які очікувала. «Досягли порозуміння» щодо забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мешканців регіонів, де ведуться запеклі бойові дії. Про це він заявив на брифінгу за підсумками перемовин.

Читайте також: «Сядь зі мною, поговори, чого ти боїшся?», – Зеленський до Путіна

Наразі мешканці багатьох населених пунктів перебувають у драматичній ситуації – є проблеми з продуктами харчування, медикаментами, можливістю евакуації, зауважив Подоляк.

«Сторони досягли розуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення, а також для доставки медикаментів та продуктів харчування до місць найбільш запеклих боїв, із можливістю тимчасового припинення вогню на період, коли здійснюватиметься евакуація в секторах, де вона поводиться», – зазначив Михайло Подоляк.

З його слів, у тих місцях, де будуть розташовані гуманітарні коридори, на час проведення евакуації населення можливе припинення вогню. Відтак, найближчим часом будуть організовані спеціальні канали зв'язку та взаємодії та будуть сформовані відповідні логістичні процедури.

Читайте також: «Найгірше ще попереду». Макрон після розмови з Путіним щодо України

Як додав радник голови Офісу президента, делегації продовжать працювати у третьому раунді у максимально найближчі терміни.

Нагадаємо, 28 лютого відбувся перший раунд переговорів між Україною та Росією. До складу делегації увійшли: голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія, міністр оборони України Олексій Резніков, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Андрій Костін, народний депутат Рустем Умєров та заступник міністра закордонних справ України Микола Точицький. Ключове питання перемовин – негайне припинення вогню та відведення військ із території України.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!