Завтра у львівському трамваї читатимуть вірші чеського поета

1073 0
Двоє акторів читатимуть вірші у трамваї №2.
Фото: KYIV.CZECHCENTRES.CZ

Фото: KYIV.CZECHCENTRES.CZ

Завтра, 23 вересня, у Львові у межах соціально-культурної акції в трамвайному маршруті №2 читатимуть вірші чеського поета Ярослава Сайферта.

Читайте також: У Львові курсує трамвай із віршами чеського поета

Така акція відбудеться до 120 років від дня народження чеського Нобелівського лауреата, поета, перекладача та публіциста Ярослава Сайферта. На розклад руху електротранспорту подія не впливатиме.

Також волонтери Чеського центру роздадуть присутнім пасажирам подарункові наліпки з графікою, зображеною на брендованому трамваї та газети Чеського центру з інформацією про автора.

Нагадаємо, що у Львові також курсує трамвай із зображенням чеського поета. Окрім зображення поета Ярослава Сайферта та його віршів, на трамваї розмістили QR-код. Відсканувавши його, можна дізнатися більше про чеського Нобелівського лауреата, ознайомитись з його поезію.

Для довідки

Ярослав Сайферт народився у 1901 році, помер у 1986 році – чеський письменник, журналіст та перекладач. Належав до літературного угруповання «Дев’єтсил», один з засновників течії поетизму у чеському авангарді. Єдиний чеський Нобелівський лауреат з літератури (1984 року), премію дістав «за поезію, що відрізняється свіжістю, чуттєвістю, і багатою уявою, та свідчить про незалежність духу і різнобічність людини». Попри складні стосунки з комуністичною владою, отримав звання народного митця. Був серед перших підписантів Хартії 77.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!