Зеленський доручив перевірити готовність до нападу з Білорусі у 4 областях, — Данілов

4068 0
З Білоруссю межують 5 областей України: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.
Фото: ОП

Фото: ОП

У середу, 15 червня, президент Володимир Зеленський зібрав засідання ставки головнокомандувача щодо можливої загрози нового вторгнення з боку білорусі, на якому доручив провести перевірку готовності у чотирьох областях. Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов, пише УП.

«Що стосується напрямку з білорусі. Я хочу повідомити, що, крім РНБО, є ставка верховного головнокомандувача. Вчора президент зібрав ставку і проговорювалося саме це питання — питання білорусі. Давали оцінку всі наші органи, які до цього дотичні — що там відбувається, в якому стані перебуває сьогодні військо білорусі, скільки там військових рф, які плани. Усе це перебуває на контролі нашого президента, і ставка вчора саме з цього приводу працювала доволі довго. І я вважаю, що доволі ефективно», — сказав він.

Читайте також: Лукашенко може віддати наказ, але Білорусь – окупована, – білоруський опозиціонер про можливе вторгнення

За його словами, зараз відбуватиметься перевірка в чотирьох областях стану підготовки у разі, якщо будуть відбуватися повторні виклики для нашої країни. Він не уточнив, у яких саме областях буде проведено перевірку, однак зазначимо, що з білоруссю межують 5 областей України: Чернігівська, Київська, Житомирська, Рівненська та Волинська.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv поспілкувалося з білоруським опозиціонером, координатором «Білоруського кризового центру» у Львові Олексієм Францкевичем, який пояснив, чи можливе військове вторгнення білорусі в Україну та відкриття нового фронту російсько-української війни, а також що означають маневри російсько-білоруських військ. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!