Зеленський у Львові: українська делегація сьогодні прибуде на кордон

1143 0
Чи буде польська сторона – поки не відомо.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки до Львова повідомив, що сьогодні, 23 лютого, українська делегація на чолі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем буде на кордоні, повідомляє Tvoemisto.tv.

Читайте також: Зеленський у Львові зустрівся з прем'єр-міністеркою Данії. Про що домовились

Чи будуть представники з польського боку – ще не відомо – «це їхнє особисте рішення», сказав Зеленський.

«Завтра ми не можемо бути, бо у нас два роки цієї боротьби. Я це кажу не до того, що нам хтось казав завтра, ми сказали це відкрито, що ми готові з пропозиціями до 24 лютого. Польська сторона буде чи не буде – невідомо».

До слова, на Львівщині сьогодні також відбувається виїзне засідання Уряду. Одним з ключових питань і є ситуація з блокадою на кордоні. 

Зауважимо, 21 лютого президент Зеленський доручив українському уряду до 24 лютого прибути на кордон. Він також закликав туди приїхати президента та прем'єр-міністра Польщі для зустрічі.  Згодом у Варшаві заявили, що підтримують ідею зустрічі представників польського та українського урядів разом з представниками ЄС. Утім замість польсько-українського кордону пропонують зустрітися десь у Жешуві чи Варшаві. Відтак зустріч повинна була б відбутися 28 березня у Варшаві.

Читайте також: Зеленський приїхав до Львова

Вранці 23 лютого у Польщі на залізничному пункті пропуску «Дорогуськ» невідомі пошкодили ріпак в трьох українських зерновозах. Цей вантаж прямував транзитом через Польщу до німецького Гамбургу. 

Більше про робочу поїздку Зеленського до Львова і зустріч з прем'єр-міністеркою Данії читайте тут.

Ірина Давосир

Софія Шавранська

Фото: Твоє місто

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!