Україна

Зеленський попросив польську владу прибути на кордон для зустрічі, щоб зупинити протести

878 0
Володимир Зеленський готовий бути на кордоні разом із українським урядом.
фото умовне з сайту президента України/ Дуда і Зеленський

фото умовне з сайту президента України/ Дуда і Зеленський

Президент України Володимир Зеленський доручив українському уряду до 24 лютого прибути на кордон. Він також закликав туди приїхати президента та прем'єр-міністра Польщі для зустрічі. Це Зеленський сказав у своєму зверненні 21 лютого. 

«Я доручив нашому уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між нашими державами. І я прошу тебе, Дональде, пане Премʼєр-міністре, теж приїхати до кордону. Анджею, пане Президенте, я прошу тебе підтримати цей діалог. Це національна безпека. Ми не маємо це затягувати. Найближчі дні дають нам шанс це зробити», – йдеться у зверненні. 

Читайте також: Президент Польщі звинувачує росію у протестах на кордоні з Україною 

Володимир Зеленський сказав, що готовий бути на кордоні разом із українським урядом.

«І я хочу звернутися зараз до Єврокомісії: треба зберегти єдність у Європі. Це фундаментальний інтерес Євросоюзу. Тому Україна звертається до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь представник Єврокомісії. Досить Москви на наших землях. Досить непорозумінь», – додав президент. 

Нагадаємо, що польські фермери розпочали більш жорстоку блокаду на пунктах перетину державного кордону з Україною – на трьох з них повністю припинили пропуск автомобілів. Окрім пунктів перетину для автомобілів, польські фермери заблокували і залізничні шляхи та висипали зерно з українських вагонів. 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!